Pobjeda Sarajeva u bh. derbiju za koliko-toliko mirniju završnicu sezone

Velež poražen na Koševu

Pobjeda Sarajeva u bh. derbiju za koliko-toliko mirniju završnicu sezone

Edmir Škorić, foto: T. Hebib

U derbiju 29. kola Wwin lige Bosne i Hercegovine Sarajevo je na stadionu Koševo večeras slavilo sa 3:0 protiv Veleža.

Sarajevo je lošu seriju od tri utakmice bez pobjede prekinulo večeras u duelu s Veležom. Mostarci su imali priliku možda da ovjere treće mjesto, no sada četiri kola prije kraja imaju "samo" +4 i vratila se nada bordo timu da može da završi iza Borca i Zrinjskog na tabeli. 

No, u svakom slučaju jako važna pobjeda Sarajeva u borbi za Evropu, a gol koji je uveliko odredio smjer utakmice viđen je nakon nepunih 45 sekundi.

Hamza Čataković je prošao po desnoj strani, uposlivši u srcu kaznenog prostora Renana Oliveiru, koji se našao na pravom mjestu i postigao deveti premijerligaški gol u sezoni.

Oliveira je u 14. minuti ponovo opasan po gol gostiju iz Mostara, ali odbranio je Hadžikić, a u 24. minuti Čataković dobro šutira, no Hadžikić opet sjajno brani.

Oglasi

Sarajevo nastavlja sa dobrim napadima, pa u 30. minuti Čataković ponovo u šansi, no opet brani sjajni golman Rođenih. Na drugoj strani u 32. minuti Dino Halilović puca sa 25 metara, Iliev je bio siguran.

Do kraja prvog dijela bilježimo još jedan pokušaj Oliveire, ali je izbloiran, pa se na poluvrijeme otišlo pri rezultatu 1:0. Na početku drugog dijela Anđušić je pokušao udarcem sa 20 metara, no Hadžikić bez problema dollazi do lopte.

Džafić uzvraća udarcem sa oko 30 metara, no bio je neprecizan, baš kao i nedugo nakon toga kada je slabo izveo slobodni udarac.

Na momente je Sarajevo imali inicijativu, pa Velež, no evidentno je da su domaći počeli padati u nastavku meča, pa im je jako dobro došao gol Čatakovića u 63. minuti. On je sjajno pogodio na asistenciju Kyeremeha.

Halilović je nekoliko minuta kasnije šutirao iz slobodnjaka sa 25 metara, lagan plijen za Ilieva. Čataković je mogao da završi posao u 68. minuti, ali Hadžikić je uspio da odbrani udarac napadača Sarajeva. Dobra šansa za Velež u 73. minuti, ali Šikalo je neprecizan sa nekoliko metara od gola.

Oglasi

U 77. minuti dobra šansa za Sarajevo. Čataković je dobio dobru loptu, ali je oklijevao i na kraju se Velež uspijeva odbraniti. U 81. minuti je Kapetanović skrivio penal, ali je Hrkaću penal odbranio Iliev i ipak sačuvao mrežu netaknutom. Imao je Haskić dobru šansu u samoj završnici, ali je šutirao preko gola. U jednom od posljednjih napada lijep prodor i gol Ajdina Hasića za konačnih 3:0.

U narednom kolu će tim Simona Rožmana gostovati Slogi Meridian, a Veležu u goste stiže Posušje. Mora se istaći da su danas i jedni i drugi bili oslabljeni, naročito gosti koji su došli bez četvorice važnih igrača.

Ranije danas odigrane su još dvije utakmice 29. kola. Borac je slavio kod Širokog sa 2:1, a Zrinjski u Posušju sa 1:0. Dan ranije Sloga je dobila Zvijezdu sa 2:0, a Željezničar u Gabeli GOŠK sa 2:1.

Inače, dodajmo da su najvatreniji navijači Sarajeva, Horde zla, napustili sjevernu tribinu već u 30. minuti, a sve kako bi iskazali nezadovoljstvo policijskim tretmanom prije utakmice.

Sarajevo - Velež 3:0 (Oliveira 1', Čataković 63, Hasić)

SARAJEVO: Ilive, Matanović, Čataković, Renan, Beganović, Soldo, Kapetanović, Anđušić, Čelik, Đuričković i Mustafić

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

VELEŽ: Hadžikić, Zvonić, Čaić, Halilović, Pršeš, Hrkač, Suljić, Peco, Džafić, Šturm i Vehabović

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MUSVDG81
Bandicu yebem ti Familiju!
1 11
Drakula
Rutinski.
3 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi