Sevilla spremno čeka

Zbog Pjanića su izigrali Chelsea, sada čekaju da Barcelona ispoštuje dogovor!

Edmir Škorić

Za bosanskohecegovačkog reprezentativca Miralema Pjanića zanima se određeni broj klubova, nakon što je manje - više jasno da Xavi neće računati na njega tokom naredne sezone.

Pjanić je prošlu sezonu proveo na posudbi u Bešiktašu, ali se ovog ljeta vratio u Barcelonu i s Kataloncima je putovao na pripreme u Sjedinjene Države. Međutim, i on i nekolicina njegovih "otpisanih" saigrača čekaju ishod situacije i da se zapute ka novoj sredini jer za njih u Barceloni nema mjesta.

Naravno, naš as želi da se dokaže na pripremama i nada se da će razuvjeriti stručni štab Katalonaca, a u pozadini svega stižu razne glasine o njegovoj budućnosti i sve je veći broj timova koji su spremni da ga dovedu na posudbu.

Postojao je niz timova u Seriji A koji su iskazali interes, a sada se aktivirala priča o Sevilli, koja je navodno odlučna da ga posudi na jednu sezonu.

Sevilla namjerava da iskoristi dobar odnos s Barcelonom, te da Pjanića dobiju na jednogodišnju posudbu, ali bez opcije otkupa ugovora.

Ipak, Barcelona bi radije da se u posudbeni ugovor ugradi obavezan otkup na kraju sezone, a to mnogima ne odgovara s obzirom na visinu Pjanićevih primanja.

Sportski direktor Seville Monchi ima dobar odnos s Kataloncima, pa im je umjesto Chelseaju odlučio prodati stopera Julesa Koundea, a za uzvrat očekuju da Barcelona pusti Pjanića bez opcije otkupa ugovora.

32-godišnji veznjak je karijeru počeo u francuskom Metzu, igrao je još u Lyonu, potom Romi, Juventusu i od 2020. godine je član Barcelone, ali se nije naigrao u španskom velikanu. Prošla sezona bila je solidna u Turskoj, ali i tamo je imao razne povrede, uostalom bio je dosta van terena zbog povreda.

Nedavno je dobio drugog sina zbog čega je privremeno napustio pripreme u Miamiju, ali se kroz dva dana vratio među svoje saigrače, no nije još dobio ni minutu. Protiv Inter Miamija nije bio u zapisniku zbog spomenutog rođenja djeteta, dok protiv Real Madrida u 1:0 pobjedi nije bio u kombinacijama, čime je možda Xavi dodatno samo potvrdio medije napise da se na njega više ne računa.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Za ljubitelje sportske kladionice Volcanobet nudi sjajne kvote za sve mečeve, a pred nama su interesantni dueli u okviru kvalifikacija za evropska takmičenja, ali i na programu su desetine vrhunskih prijateljskih mečeva. Kompletnu ponudu možete pronaći na sajtu Volcanobet kladionice ili klikom OVDJE.

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.