Sada može pokazati ljubav prema Barceloni: Xavi rekao De Jongu šta mora da uradi da ga ne prodaju

Sada je Nizozemac na potezu

Sada može pokazati ljubav prema Barceloni: Xavi rekao De Jongu šta mora da uradi da ga ne prodaju

Endin Čaušević

Frenkie de Jong još uvijek nije siguran da li će ga Barcelona ovog ljeta prodati ili ne.

Već sedmicama se špekuliše o tome da Barcelona ima namjeru da proda jednog prvotimca kako bi napravili prostora za nova pojačanja, a navodno odluka je pala na De Jonga.

Najveći interes za nizozemskog veznjaka pokazao je Manchester United koji je nekoliko sedmica pregovarao s Barcelonom i bio je spreman da plati oko 75 miliona eura za njega, ali na kraju od toga nije bilo ništa.

De Jong ne želi da napusti Barcelonu i želja mu je da tu ostane i narednih sezona i to je jasno dao do znanja čelnicima kluba.

U prilog mu ide činjenica što Xavi Hernandez i dalje računa na njega i na pripremama je odigrao nekoliko sjajnih mečeva. Međutim, trener Barcelone obavio je razgovor s De Jongom i jasno mu je rekao šta mora da uradi kako bi ostao u klubu.

Kako pišu španski mediji trener Barcelone je De Jongu prenio poruku čelnika katalonskog kluba i priznao mu je da Nizozemac mora pristati da snizi platu za čak 50% kako bi ostao u klubu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

On je jedan od najplaćenijih igrača i u Barceloni su jasno poručili da mora značajno da smanji platu ako želi da ostane.

Xavi je objasnio De Jongu da je važan dio njegove ekipe i zamolio ga je da ispuni uslov koji se od njega traži i na taj način svima pokaže koliko mu je stalo do kluba i koliko želi da ostane u Barceloni.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MaDaj
Zamislite da dođe vama šef na posao i kaže morat ćeš da smanjiš svoja primanja jer smo zaposlili 5-6 novih radnika… Učini to kako bi pokazao ljubav prema firmi
4 1
irnes4
Opasna politika barse Smanji plate maximalno ,dovodi igrace za milione
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi