Foto - HŠK Posušje

Trijumf Zrinjskog protiv Posušja

Plemići se zahuktavaju: Jakovljević na Mokrom Docu donio novu pobjedu prvaku Bosne i Hercegovine

Midhat Šljivak

HŠK Zrinjski savladao je kao gost na Mokrom Docu ekipu HŠK Posušje rezultatom 1:0.

Plemići su još jedno gostovanje okončali uspješno. Nakon što su u srijedu savladali Slobodu s 1:0, danas je novim minimalcem tim Sergeja Jakirovića došao do nova tri boda i trećeg uzastopnog trijumfa.

Zrinjski ofanzivno otvara meč i u šestoj minuti već dolazi do vodstva. Drljo je ubacio iz kornera, a iskusni Slobodan Jakovljević pogađa mrežu Posušja za prednost gostiju od 1:0.

Kontrolisao je prvak Bosne i Hercegovine igru u prvom poluvremenu. Svaki njihov napad bio je opasan, a u 31. minuti zamalo su došli i do drugog gola. Ivan Jukić je snažnim udarcem s distance uzdrmao prečku.

Posušje je iz prve šanse u 37. minuti moglo stići do izjednačenja. Pavković se lagano oslobodio Barišića, šutirao je, ali Čondrić brani njegov udarac.

Na odmor se otišlo vodstvom Plemića od 1:0 da bi nastavak duela na Mokrom Docu donio zaista slab fudbal i nije se moglo previše toga vidjeti.

Zrinjski je čuvao prednost, Posušje nije moglo napraviti ništa u fazi napada i na kraju je mostarski sastav stigao do nova tri boda i polako idu prema gornjem dijelu tabele.

Mostarci su odigrali samo šest utakmica iz kojih su uzeli 12 bodova, a već u srijedu ih čeka novo gostovanje i to kod Sloge iz Doboja.

Narednog vikenda tim Sergeja Jakirovića čeka Igman iz Konjica, dok Posušje u lokalnom duelu ide na Pecaru kod Širokog.

Premijer liga BiH, 10. kolo:

HŠK Posušje - HŠK Zrinjski 0:1 (Jakovljević 6')

HŠK Posušje: Kukić, Brković, Bešlić, Landeka, Krišto, Hanuljak, Pavlović, Jović, Pavković, Dadić, Vukoja.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

HŠK Zrinjski: Čondrić, Barišić, Ćorluka, Jukić, Zlomislić, Bekić, Drljo, Jakovljević, Ilinković, Janković, Bilbija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.