Transfer Igora Savića je završena stvar

Napustio Zrinjski i napravio kvalitetan transfer

Transfer Igora Savića je završena stvar

S. Mlaćo
Transfer Igora Savića (21) iz Zrinjskog u Torpedo Moskvu završena je stvar.

Tako navode ruski mediji koji kažu da je Torpedo dobio veliko pojačanje u vidu mladog igrača koji stiže iz bh. prvaka.

Savić je prema istim već potpisao ugovor i uskoro će upisati zvanični debi.

On je protekle sedmice odigrao posljednji meč za Zrinjski u pobjedi protiv FK Sarajevo 4:1, a zatim krenuo put Rusije.

Imao je i ponudu iz Belgije, no odlučio se za Rusiju, gdje je ranije otišao i njegov sada bivši saigrač Ivan Bašić.

I u Zrinjskom itekako mogu da budu zadovoljni transferom mladog veznjaka jer će mostarski klub inkasirati oko 650.000 eura prodajom Savića.

Oglasi

Ovaj 21-godišnjak je ponikao u dresu Zrinjskog, a još je igrao za GOŠK iz Gabele. Ipak, prije godinu dana se vratio u Mostar, te se izborio za mjesto u startnoj postavi Plemića. U GOŠK-u je pokazao da zaslužuje mjesto među Plemićima te je klub iz Gabele sigurno također mnogo zaslužan za ovaj transfer u elitni rang ruskog nogometa.

U dosadašnjem dijelu sezone Savić je za Zrinjski u svim takmičenjima odigrao 12 mečeva, te je zabio tri gola i upisao jednu asistenciju.

Savić je u dresu Zrinjskog odigrao ukupno 48 mečeva, dao je sedam golova i dodao tri asistencije. Sa Zrinjskim je uspio prošle sezone da dođe do titule prvaka Bosne i Hercegovine.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sigurno je da će njegov odlazak biti veliki problem za Plemiće koji su u srijedu se namučili u Banovićima, ali ipak sa minimalnih 1:0 savladali FK Sloboda.

Za vikend ih očekuje novo gostovanje, ovaj put HŠK Posušje.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

joco1989
Za BiH ligu, odličan. Tako da bolje je da ćutiš, ako nemaš nešto pametnije reći.
1 5
Ekspert
Igor pametan put izabrao. Izabrao igranje u GOŠK u, umjesto klupu ili tribinu u Zrinjskom. Pravilo 2 igrača U21 u prošloj sezoni odlično došlo i njemu i Zrinjskom. Odličan igrač, odličan momak. Mi kao liga nažalost imamo loš rejting, pa mlade igrače tipa Bašića i Savića prodaješ za cca 400000 EU. Nažalost, to je realnost. Zamjenu za njega nemamo...ali eto. Sučić nije to, Zloma svoje najbolje odigrao. Sretno Igore.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi