Široki nosi kući bod

Riječ realizacija je strana za igrače Sarajeva: Nestvarni promašaji i remi u derbiju

Eldar Ganibegović, foto: Dino Kurbegović

Posljednju, a ujedno i derbi utakmicu 10. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine večeras su na Bilinom polju odigrali Sarajevo i Široki Brijeg.

Sarajevo je bilo bolji protivnik, stvaralo šanse, no na kraju je završeno 0:0.

Odmah na startu, u trećoj minuti, velika šansa za Sarajevo. Nekako je lopta prošla do Ikića koji sjajno upošljava Mulahusejnovića, a ovaj sa šest-sedam metara pogađa prečku.

Sedam minuta kasnije igrači Sarajeva ponovo pogađaju okvir gola. Centrira Čirjak po zemlji, Varešanović se ubacio i pogodio stativu s pet metara!

Nova velika šansa za Sarajevo u 14. minuti. Mulahusejnović sam kao duh na sedam metara, šutira jako traljavo i brani to Josipović.

Josipović bilježi sjajnu intervenciju i u 20. minuti. Mulahusejnović je sjajno odložio loptu za Džafića koji se namješta na desnu nogu i šutira vrlo dobro, no golman gostiju je bio na visini zadatka.

Nakon toga uslijedili su žuti kartoni za Džafića i Đokanovića koji su zadali glavobolju Dudiću, jer na njih neće moći računati protiv Veleža u narednom kolu.

Prvi ozbiljniji pokušaj Širokobriježana u 27. minuti, šut Ćavara s distance odlazi pored gola.

Pokušavali su do kraja poluvremena vrlo neprecizno još Varešanović i Čirjak, Josipović je odbranio jedan šut Mulahusejnovića, a u 44. minuti još jedna velika šansa za Sarajevo. Varešanović je primio loptu u kaznenom prostoru gostiju, bio je sam i kada je trebalo da šutira, okliznuo se i pao.

Na otvaranju drugog dijela kod Širokog Lukić dobija žuti karton i on je zaradio suspenziju, te ga nećemo gledati protiv Posušja u idućem kolu.

Vidjeli smo nakon toga dva pokušaja rezerviste Čatakovića, šut Kobiljara preko gola, a onda i novi pogođen okvir gola.

Igrala se 74. minuta kada je Čirjak centrirao iz slobodnog udarca, a Kobiljar glavom pogađa prečku iz neposredne blizine.

Minuta je bila 83. kada je slobodan udarac za Sarajevo izveo Čataković. U živom zidu je u glavu pogodio Mašića, odbila mu se lopta, a onda je iz prve šutirao silovito, no Josipović bilježi svoju osmu odbranu. 

Novi, četvrti okvir gola vidjeli smo u 90. minuti. Vršajević je glavom pogodio stativu, a na tu loptu zakasnio je i Ahmetović te nije uspio da je sprovede u nebranjenu mrežu.

Nevjerovatno je koliko Sarajevo muči realizacija ove sezone, a zadovoljniji ovim rezultatom svakako mogu biti gosti koji na Pecaru nose vrijedan bod.

Nakon ove utakmice Široki Brijeg je drugi sa 16 poena, s istim brojem bodova kao prvi Tuzla City i treći Željezničar, dok je Sarajevo s 15 poena na četvrtom mjestu.

U narednom kolu Sarajevo gostuje kod Veleža, dok će Široki Brijeg ugostiti Posušje. 

Premijer liga BiH, 10. kolo.

Sarajevo - Široki Brijeg 0:0

FK Sarajevo: Šahinović, Vršajević, Trako, Đokanović, Varešanović, Mulahusejnović, Tomašević, Džafić, Čirjak, Drobarov, Ikić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

NK Široki Brijeg: Josipović, Barišić, Valinčić, Mašić, Vukoja, Kpan, Lukić, Musa, Pejić, Ćavar, Kuprešak.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.