Mnogo rasprave zbog Brazilca

Španija na nogama zbog riječi upućenih Viniciusu: "Prestani se ponašati kao majmun"

Edmir Škorić

Brazilski reprezentativac Vinicius Junior u sjajnoj je formi i u do sada odigranih osam utakmica postigao je pet golova i pritom upisao tri asistencije.

Mnogi navijači i stručnjaci obraćaju veliku pozornost i na njegovo nogometno umijeće i na način na koji slavi postignute golove. Brazilac svoju proslavu nakon ubacivanja lopte u mrežu često pokazuje i plesom, što često rade brazilski i općenito južnoamerički nogometaši.

Ne sviđa se svima ovakav način slavlja. Napadača je sada kritikovao predsjednik Udruge španskih agenata Pedro Castro.

"Ako zabijete gol i želite nakon toga plesati sambu, idite na Sambodrom (platforma za plesače u Rio de Janeiru). Na terenu moraš poštovati svoje kolege i prestati se ponašati kao majmun", rekao je u emisiji "El Chiringuito" i izazvao veliku buru.

Voditelj programa je, nakon što je čuo riječ "majmun", prekinuo Castrog govor i očito se zgrozio, pa mu poručio: "Ne možete tako zvati ljude, nemojte to više raditi".

Castrove riječi kritikovala je i brazilska novinarka Raisa Simplicio.

"To je neka vrsta cirkusa, nepoštovanja i rasizma. Apsurdno. Ne daj da ti, Vini, stane na put, nekima toliko smetaju uspjeh i talent", napisala je na Twitteru.

Real Madrid će u nedjelju od 21 sat u derbiju igrati protiv Atletica. Prije ove utakmice oglasio se veznjak Koke.

Španac je pokrenuo temu Viniciusovog načina proslave golova. "Njegova je odluka hoće li u nedjelju odlučiti plesati nakon gola ili ne. Ako hoće, sigurno će biti problema, to je normalno", rekao je Koke za Movistar +.

Nedavno su i španski mediji skrenuli pozornost na Viniciusovo nesportsko ponašanje protiv Mallorce.

"U najvjernijem stilu Neymara iz njegovih dana s Barcelonom, u nedavnim utakmicama vidjeli smo napadača Reala s puno kontroverznijim stavom, ponižavajući suparnike u napetim trenucima utakmice, smijući im se u lice nakon proslave gola ili praveći druge geste kojima ih ponižava", piše "El Futbolero" .
Prema pisanju medija, Brazilčevo ponašanje ne sviđa se njegovim saigračima, koji su mu u više navrata objasnili da bi trebao pokazati više poštovanja prema protivnicima.

To je nešto na čemu svakako Brazilac može da poradi, ali njegov talent i nevjerovatne sposobnosti niko ne može da mu ospori i zahvaljujući njemu Real ima šest bodova u dva kola Lige prvaka, te 15 bodova u La Ligi, s maksimalnim omjerom 5-0-0.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Volcanobet kladionica nudi vam mogućnost da odigrate na meč Atletica i Reala uz mnoštvo opcija i velikih kvota. Kliknite OVDJE i sami se uvjerite u to!

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.