Novi dresovi Barcelone više podsjećaju na dres Real Madrida, nego Barcelone

Pogledajte

Novi dresovi Barcelone više podsjećaju na dres Real Madrida, nego Barcelone

Eldar Ganibegović

Iako je sezona tek počela, već su procurili dresovi Barcelone za narednu sezonu.

Španski Sport je objavio koji će navodno biti Barcelonini novi dresovi za sezonu 2023./24., a glavno otkriće je da će Barcelona sljedeće sezone ponovno nositi bijelu opremu.

Blaugrana nije nosila boju svojih glavnih suparnika od kasnih 1970-ih. To su učinili ove sezone, ali njihova je oprema promijenjena tako da bude siva, a ne bijela, s plavim i crvenim križem u sredini.

Ipak, za sljedeću sezonu najavljen je potpuno bijeli dres s natpisom sponzora kluba. Takvo nešto smo navikli od Real Madrida, a sada bi i njihov glavni rival mogao nositi sličan dres.

Vidjet ćemo šta će na sve ovo reći navijači i jednog i drugog kluba, no sigurno je da će biti mnoštvo komentara na ovakav odabir u Barceloni. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sport je također otkrio novi kućni kit, koji će prvenstveno sadržavati tri velike plave i crvene trake preko prednje strane, zadržavajući klasični dizajn. Dres je to koji najviše sliči njihovom dresu 2011-12 iz novije historije.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

antikomunist
ma nek je krst pa u bilo kojoj varijanti....gade mi se ovi "novi"dresovi.A ima ih sada jako mnogo klubova.
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi