Real je na dobrom putu da ispiše historiju: Evo šta treba da se dogodi

Sjajan niz pobjeda

Real je na dobrom putu da ispiše historiju: Evo šta treba da se dogodi

Eldar Ganibegović

Real Madrid sjajno je započeo novu sezonu.

Kraljevski klub i aktuelni prvak Španije i Evrope sezonu je otvorio sa osam pobjeda u isto toliko zvaničnih utakmica.

Prvo je savladan Eintracht u UEFA Superkupu, u španskoj La Ligi imaju pet pobjeda iz pet utakmica, dok su sjajno počeli i takmičenje u Ligi prvaka gdje su u prva dva kola skinuli skalpove Celticu i Leipzigu.

Osmom pobjedom, do koje su sinoć Kraljevi stigli, izjednačili su treći najbolji rezultat u historiji kluba kada je u pitanju najbolji start sezone.

Real Madrid izjednačio je rekord momčadi iz sezone 1961.-1962., koja je također imala osam uzastopnih pobjeda, a izgubila je devetu utakmicu, protiv Real Ovieda, u La Ligi, bilo je 0:1.

Oglasi

Los Blancosi su tada na terenu imali Alfreda Di Stefana i stigli do finala Kupa prvaka gdje su poraženi od Eusebiove Benfice rezultatom 5:3.

Najbolji početak sezone u historiji kluba Real Madrid bio je u sezoni 1968.-1969. Tada je klub iz glavnog grada Španije u prvih 11 utakmica imao 11 pobjeda. U 12. utakmici Madrid je remizirao 0:0 kod Pontevedre u La Ligi.

Dakle, za rekord i najbolji start sezone u historiji kluba Galaktikosima su potrebne još četiri pobjede, kako bi stigli na brojku od 12 i skinuli s trona generaciju iz pomenute sezone 1968.-1969.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Na papiru najteži zadatak Real će imati u sljedećoj utakmici kada u okviru 6. kola Primere gostuje kod gradskog rivala Atletica. Meč se igra već za tri dana.

Drugog oktobra na rasporedu je domaći meč s Osasunom, zatim još jedan domaći meč u Ligi prvaka, protiv Shakhtara petog oktobra, dok bi historija mogla biti ispisana devetog oktobra kada prvaci Evrope gostuju Getafeu. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Pa ovako taj pogani klub svake godine ima laganu grupu u ligi prvaka i tako reći ne oznoje se da prođu.Uefadrid logično.Plus sudije pomažu ako negdje zapne.A u la ligi najjači im protivnik bio espanjol koji im svake godine bez borbe prepusti 6 bodova
1 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi