Lautaro otpao?

Roma nije ni zaboravljena, a već stigle katastrofalne vijesti za Inter i to pred okršaj s Barcelonom

Edmir Škorić

Inter u utorak dočekuje Barcelonu u važnoj utakmici Lige prvaka, a trener Simone Inzaghi suočava se s novim problemima.

Poraz od Rome (1:2) u subotu na Giuseppe Meazzi nije najgora vijest koja je zadesila Inzaghija i njegove saradnike. Dan kasnije, mediji u Italiji izvještavaju da se povrijedio jedan od najboljih igrača, zbog čega bi vrlo lako mogao propustiti derbi s Barcelonom u 3. kolu Lige prvaka.

Interov napadač Lautaro Martinez pretrpio je potencijalnu povredu bedra nakon jučerašnjeg poraza. Ova vijest itekako bi pogodila Inter, budući da definitivno u utorak nema ni Romelua Lukakua, koji je već neko vrijeme van terena.

U tom slučaju bi u napadu Edinu Džeki društvo pravio Joaquin Correa, pa bi ovaj tim bez dvije prve napadačke opcije morao da se suoči sa možda ključnim rivalom u borbi za plasman u nokaut fazu Lige prvaka.

Inter ima tri boda u prva dva kola, a dueli s Barcelonom u 3. i 4. kolu grupne faze vjerovatno će biti odlučujući u borbi za prva dva mjesta.

Barcelona ima također tri boda nakon dva kola, a kao apsolutni favorit u utorak stiže u Milano.

Inter je pretrpio čak četiri poraza na osam mečeva u Seriji A ove sezone, te je bez bodova u prethodna dva susreta. Prije poraza od Rome, doživio je i poraz od Udinesea.

Zbog svega toga trener Inzaghi je pod lupom i vjeruje se da bi već nakon utakmice s Barcelonom mogao postati bivši. Unatoč tome, Inzaghi nije zabrinut, a nakon izgubljene utakmice od Rome kazao je da je to bila najbolja predstava njegove ekipe u ovoj sezoni bez obzira na konačan ishod.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Inače, za sve ljubitelje sportske kladionice Volcanobet nudi fantastične kvote za duele u Ligi prvaka. Sve kvote pronađite OVDJE! 

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.