Roma je najveću pobjedu u sezoni ostvarila bez Mourinha!

Serija A

Roma je najveću pobjedu u sezoni ostvarila bez Mourinha!

Edmir Škorić

U derbiju osmog kola italijanske Serije A Roma je, kao gost, slavila nad Interom rezultatom 2:1.

Inter je na Giuseppe Meazzi ponovo razočarao brojne svoje navijače, a večerašnjim porazom trener Simone Inzaghi došao je rub otkaza i nije isključeno da ga veoma brzo i dobije jer je njegova ekipa evidentno u krizi i tone sve dublje.

Iako bez suspendovanog Josea Mourinha, koji je morao da ide na tribine, rimska Vučica odigrala je dosta zrelo i dobro i na kraju preokretom došla do zlata vrijedne pobjede s kojom se probila na četvrto mjesto sa 16 bodova.

Inter, koji je tek sedmi na tabeli sa samo 12 bodova, dobro je otvorio meč. Mreža Rome tresla se u 10. minuti, Edin Džeko je postigao lijep gol protiv svog bivšeg kluba, ali ubrzo je slavlje prekinuto jer je VAR utvrdio da je bh. napadač bio u ofsajdu.

Ipak, Inter je svejedno prvi poveo. U 30. minuti Barella je ubacio, a Dimarco se dobro snašao i pogodio, ali to će se ispostaviti kao jedini pogodak domaćih večeras.

U 39. minuti Paulo Dybala pogađa za izjednačenje i vraća stvari na početak, a u nastavku je Roma stigla do potpunog preokreta.

Oglasi

Iako je Inter izgledao konkretnije na terenu i opasnije, djelovalo je kao da je bliže trijumfu, Roma u 75. minuti stiže do tri boda. Pellegrini je izveo prekid skoro sa sredine igrališta, ubacio je u šesnaesterac, a Chris Smalling glavom pogađa za slavlje gostiju.

U nastavku je Inter svim silama nastojao barem da izbjegne poraz, ali nije uspio u tome i duel Lige prvaka protiv Barcelone čeka u jako lošoj atmosferi, a možda će i novi trener voditi tim protiv Katalonaca sredinom naredne sedmice.

Nakon toga, sljedećeg vikenda, Inter će gostovati kod Sassuola, dok će Roma biti domaćin ekipi Leccea.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Još dodajmo da je Edin Džeko odigrao cijeli meč za Inter i pružio solidnu partiju, ali ostao je bez jubilarnog 100. gola u Seriji A. To se ne bi dogodilo da nije VAR-a...

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

AmellemA
Vidi našeg Kadirova, naškodilo mu sunce na Krimskim plažama.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi