Remi Zrinjskog i Tuzla Cityja

Bit će pjesme u autobusu za Tuzlu: City ostao neporažen u Mostaru!

Midhat Šljivak, foto: Admin Čaušević

HŠK Zrinjski i FK Tuzla City remizirali su večeras (0:0) na stadionu Pod Bijelim brijegom u Mostaru u odgođenom susretu 7. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Iako su mnogi večeras očekivali pravu golijadu u Mostaru, to se na kraju nije desilo. Tuzla City se od samog početka odlučila na defanzivu i uspjela se odbraniti na najtežem gostovanju u ligi.

Očekivano, Plemići su bili ti koji su dominirali u posjedu lopte od prve minute, a već u šestoj minuti domaći tim propušta prvu veliku priliku. Niko Janković se namjestio i dobro šutirao, ali fenomenalno brani Barcola.

Uzvratila je Tuzla City. Kuzmanović pokušava s distance, ali Soldo je na pravom mjestu i lagano brani njegov šut.

Potom je uslijedio period igre u kojem nije bilo previše uzbuđenja. Zrinjski je imao inicijativu, bilo je određenih pokušaja, no bez prave šanse.

A onda u 37. minuti Tuzla City ima fenomenalnu šansu da povede. Elouet je proigrao Mišića, ovaj šutira s 10-ak metara, Soldo sjajno brani.

Do kraja prvog dijela domaći sastav dva puta prijeti. Janković je dva puta pokušao, no nije bio precizan i na odmor se otišlo rezultatom 0:0.

Nastavak donosi dominaciju Zrinjskog. Tuzla City je uglavnom brinula brigu o svom golu, ali Plemići nikako nisu uspijevali da krunišu terensku nadmoć.

Bilbija nakon sat vremena igre propušta veliku šansu nakon što je izašao jedan na jedan s Barcolom, golman gostiju sjajno brani, a ti minute kasnije Čeliković izbacuje iz gola udarac Malekinušića.

Barcola u 72. minuti skida i udarac Hadžića, a zatim tri minute kasnije slijedi novo izbacivaje Čelikovića s gol-linije i kontra Tuzla Cityja.

Karić je krenuo sam prema golu Plemića. Ipak, mladi fudbaler je malo izgubio snagu i nešto slabiji šut bez problema brani Soldo.

Pritisak u finišu nije donio tri boda domaćem timu. U 85. minuti sudija Sivac je izmislio prekršaj za Zrinjski na 20 metara od gola gostiju i dao je priliku Bilbiji da ugrozi golmana. No, loše je šutirao Bilbija i ostalo je 0:0.

Zrinjski je nakon 15 odigranih utakmica na prvom mjestu Premijer lige Bosne i Hercegovine s 32 osvojena boda, četiri više od Širokog i sedam od Željezničara.

Tuzla City je već četiri utakmice bez pobjede, a ovaj tim je šesti s 21 osvojenim bodom.

Premijer liga, 7. kolo:

Zrinjski - Tuzla City 0:0

Zrinjski: Soldo, Bekić, Barišić, Jakovljević, Ćorluka, Ilinković, Sučić, Janković, Tičinović, Ćuže i Bilbija.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tuzla City: Barcola, Nukić, Šukilović, Čeliković, Mehidić, Ferreyra, Diaby, Mišić, Karić, Kuzmanović, Eleouet.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.