Hoće li se Zrinjski odvojiti ili će se City vratiti u aktivnu borbu za Evropu?

Zaostala utakmica sedmog kola

Hoće li se Zrinjski odvojiti ili će se City vratiti u aktivnu borbu za Evropu?

E. Ganibegović

Ova sezona Premijer lige Bosne i Hercegovine čudna je iz mnogo razloga. Mnoge ekipe ne igraju na svojim terenima jer se njihovi rade, a svi rokovi su probijeni. Na početku je bilo mnogo odgađanja od strane klubova koji su igrali Evropu, a danas se igra još jedna i posljednja zaostala utakmica.

Danas se u Mostaru igra zaostala utakmica sedmog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Zrinjskog i Tuzla Cityja.

Zrinjski je na početku sezone odgodio niz utakmica zbog nastupa u Evropi gdje su ga sekunde dijelile od plasmana u grupnu fazu Konferencijske lige.

Mostarski tim koji ove sezone brani titulu prvaka Bosne i Hercegovine dugo je bio nisko pozicioniran na tabeli zbog manjka utakmica, no ovaj meč dočekuju na prvoj poziciji s 31 bodom, tri više i utakmicom manje od drugoplasiranog Širokog Brijega.

Po prvi put ove sezone nakon ove utakmice imat ćemo izjednačene sve timove po broju utakmica (15) i moći ćemo vidjeti realno stanje na tabeli. A kakvo će ono biti poslije današnje utakmice?

Bez obzira na sve, Zrinjski je glavni favorit za osvajanje novog naslova prvaka, a to može potvrditi i danas. Ukoliko Plemići savladaju tuzlanski tim, imat će 34 boda i šest bodova prednosti u odnosu na Široki Brijeg, a devet u odnosu na Željezničar što je odlična prednost nakon 15 odigranih utakmica.

Oglasi

S druge strane, Tuzla City dočekuje ovu utakmicu na šestoj poziciji s 20 bodova, a pobjeda im itekako treba za izlazak iz rezultatske krize i uključivanje u borbu za Evropu.

U posljednjih šest utakmica u Premijer ligi ovaj tim upisao je čak četiri poraza od čega tri od timova koji se bore za opstanak (Igman dva puta i Posušje), te jedan od direktnog konkurenta za vrh, Borca.

Posljednju pobjedu upisali su još 30. septembra protiv indisponiranog Sarajeva (1:0), a prije tri dana su u 14. kolu remizirali u gradskom derbiju (koji se igrao u Banovićima) protiv Slobode s mršavih 0:0. 

Iako je City u rezultatskoj krizi, pobjeda danas u Mostaru bi im donijela četvrto mjesto i s 23 boda bi bili ispred Sarajeva koje ima 22, a odmah iz Željezničara i Borca koji imaju 25, odnosno 24.

Veliki hendikep za goste biti će i izostanak šefa stručnog štaba Dragana Jovića koji se od jučer nalazi na UKC Tuzla jer mu se pokrenuo tromb, pa će danas utakmicu voditi njegovi pomoćnici.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Glavni sudija biti će Ermin Sivac iz Zenice, pomoćnici će mu biti Stefan Tešanović iz Sarajeva i Goran Dujak iz Odžaka, dok je četvrti sudija Dragan Kesić iz Gradiške.

Utakmica Zrinjski - Tuzla City na rasporedu je danas od 17 sati. 

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SamoZrinjski
Vrlo jednostavan odgovor, Zrinjski će vas iskarat sve i druge klubove i vas novinare
5 7
plemic
zrinjski je se već odvojio od ostalih, i ta će razlika rasti iz kola u kolo.
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi