Spreman je

Trebaju li Bavarci da brinu? Ovo je poruka Messija pred polazak u Minhen

Edmir Škorić

Argentinac je svjestan težine izazova, ali vjeruje da se PSG može vratiti i da može da nastavi svoj put ka osvajanju trofeja u Ligi prvaka.

Kada je obavljen žrijeb osmine finala Lige prvaka, svi su s nestrpljenjem čekali okršaje Bayerna i PSG-a. Prvi je odigran prošlog mjeseca u Parizu, kada je Bayern slavio sa 1:0, s tim da je Kylian Mbappe tek kasnije ušao u igru.

Sada u Minhenu nema Neymara koji mora na operaciju, ali Lionel Messi i Mbappe su već pokazali da mogu mnogo toga. Igrali su jedan protiv drugoga u finalu Svjetskog prvenstva u Kataru i pokazali svijetu svu nogometnu ljepotu, a sada zajedno žele u Pariz donijeti trofej Lige prvaka.

Prva prava prepreka je Bayern, ali Messi vjeruje da je realno očekivati prolaz u četvrtfinale unatoč golu zaostatka iz prve utakmice.

"Važno je doći nakon tri pobjede koje su nam dale samopouzdanje i omogućile nam da radimo s drugačijim raspoloženjem. U Minhen idemo po pobjedu. Svjesni smo težine izazova, ali smo spremni. Bit će neizvjesno kao i prva utakmica, u kojoj su odlučivali sitni detalji. Ekipa je bila dobra u posljednje vrijeme i svi se nadamo da ćemo nastaviti takmičenje", poručio je Messi.

Njegova prilagodba na PSG: "Bilo mi je jako teško prilagoditi se u mojoj prvoj godini iz različitih razloga, ali od početka ove sezone to sam činio s velikim entuzijazmom i željom, sada mi je ugodnije u klubu, gradu i onome što Pariz znači."

Utakmica Bayern - PSG na programu je u srijedu od 21 sat. Bayernu nedostaju Neymar, Kimpembe i Renato Sanches, a Bavarcima Lucas Hernandez, Mazraoui, Neuer i Pavard.

Osvrnuo se Argentinac i na trofej Svjetskog prvenstva s Argentinom.

"Bilo je impresivno to doživjeti i teško za objasniti. Ostvario se životni san. Dijeliti to s ljudima u Argentini i način na koji se to slavi bilo je ludo. Nismo to očekivali. To je trenutak koji će ostati do kraja života.”

O nedavno osvojenoj FIFA-inoj The Best nagradi: "Cijeli moj život bio je predanost i trud, želja za više svakim danom. Postoji iluzija da možemo postići velike ciljeve s PSG-om".

Utakmica Bayern - PSG na programu je u srijedu od 21 sat. Bayernu nedostaju Neymar, Kimpembe i Renato Sanches, a Bavarcima Lucas Hernandez, Mazraoui, Neuer i Pavard.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Oklade za taj meč možete ostaviti na sajtu Volcanobet kladionice.

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.