Od zvijezde čijem su se dolasku svi radovali do otpisanog igrača koji ne želi ni s kim pričati

Frustrirajuće je za Portugalca

Od zvijezde čijem su se dolasku svi radovali do otpisanog igrača koji ne želi ni s kim pričati

E. Škorić

Joao Cancelo je posljednjeg dana zimskog prijelaznog roka potpisao za Bayern i na početku je odmah pružao sjajne partije, no veoma brzo je pao u drugi plan.

Nakon što je otišao iz Manchester Cityja kako bi se pridružio njemačkom prvaku na posudbi (s opcijom kupnje) tokom nedavnog zimskog prijelaznog roka i započeo svoju karijeru u Minhenu upisavši dvije asistencije u prve dvije utakmice, portugalski krilni nogometaš odigrao je samo 191 minutu od 450 mogućih u posljednjih pet susreta bavarskog kluba.

Njemački Bild otkriva da je zbog toga Cancelo jako frustriran i da je to pokazao i na treningu. U nedjelju su igrači Bayerna trenirali, oni koji nisu dobili šansu u subotu u pobjedi nad Stuttgartom (1:2), a Portugalac nije imao nikakve kontakte sa ostatkom tima. Navodi se da je bio izoliran od svih i da je u jednom trenutku ispucao loptu sa terena na kojem se vodio trening.

Trener Bayerna Julian Nagelsmann upitan je zbog čega Cancelo nije dobio šansu protiv Stuttgarta i zbog čega ga je "otpisao", a Nijemac je odgovorio:

"Dobro mu je trenutno. Ne osjećam da je moralno pao. Jasno je da on tek treba da se uklopi u naš način igre jer je to stil igre koji se jako razlikuje od onoga Pepa Guardiole. Još mu treba vremena i mi ćemo mu dati to vrijeme", rekao je Nagelsmann.

Oglasi

Sam igrač nije želio davati izjave u Mix zoni Mercedes Benz Arene, ali je jasno dao do znanja tokom sedmice u intervjuu za portugalski list O Jogo da ne razmišlja o tome da bude zamjena.

"Kao što je Pep rekao: Moram da igram da bih bio sretan".

Cancelo je upavo nezadovoljan svojim statustom odlučio napustiti City, a u Bayernu ga je dočekala ista sudbina iako je poćetak bio obećavajući.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Cancelo je stigao u ljeto 2019. u Manchester City iz Juventusa za sumu od 65 miliona eura. Vremenom je desni bek postao starter u Guardiolinom timu, ali se situacija između njih dvojice kasnije promijenila.

Konkretno, Joao Cancelo se iznenada pretvorio iz neprikosnovenog startera u rezervu u Manchester Cityju, a to je bilo zbog zategnutih odnosa koji je na kraju imao s Pepom Guardiolom.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FudbalskiZnalac
Dovedeš takvu igračinu i onda ti igra neki Stankusic
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi