Gore nije moglo: PSG je morao da donese najtežu odluku, Neymaru je najteže

Za Brazilca je ova sezona gotova

Gore nije moglo: PSG je morao da donese najtežu odluku, Neymaru je najteže

Edmir Škorić

Jedna od najvećih zvijezda današnjeg nogometa, Neymar Jr., doživio je tešku povredu prošlog mjeseca u derbiju protiv Lillea.

Kada je iskrenuo zglob prilikom jednog kontakta tokom utakmice, svi su pomislili da je ponovo bespotrebno "lako pao" i da je pokušao da odglumi kako bi natjerao sudiju da protivniku pokaže javnu opomenu. No, Neymar je zaista dobio žestok udarac i povredu koja je sve samo ne bezazlena.

Navijači PSG-a gajili su nadu kako bi se Neymar mogao oporaviti do utakmice protiv Bayerna u Ligi prvaka, no sada je i definitivno jasno da to neće biti slučaj.

U srijedu navečer Parižani u Minhenu jure gol zaostatka protiv njemačkog velikana u borbi za četvrtfinale, a Mbappe i Messi ostat će uskraćeni za pomoć u napadu od strane nogometnog virtuoza koji jednim potezom može da riješi utakmicu.

U Parizu su očekivali da Neymar propusti i taj duel, ali da se vrati veoma brzo, no sada je stigla vijest iz kruga PSG-a da je za bivšeg igrača Barcelone sezona završena.

Narednih dana bit će obavljena operacija Neymara u Dohi, a oporavak će trajati najmanje tri mjeseca. To znači da je za Neymara sezona gotova, vratit će se tek početkom naredne sezone.

Neymar je imao nekoliko nestabilnosti u desnom zglobu posljednjih godina. Nakon posljednjeg uganuća, PSG-ovo medicinsko osoblje preporučilo je operaciju kako bi se izbjegao veliki rizik od ponovnog uganuća. Svi konzultirani stručnjaci potvrdili su ovu potrebu.

U PSG-u su na kraju donijeli tešku odluku, a sigurno da je Neymaru najteže jer je svakako želio da igra velike utakmice do kraja sezone i da Parižanima pomogne na putu da se osvoji titula u Francuskoj i da se najzad proba osvojiti pehar Lige prvaka.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Povreda stiže bađ u trenutku kada je Neymar imao sjajnu sezonu u kojoj je na 29 utakmica u svim takmičenjima postigao 18 golova uz 17 asistencija.

On se ranije smatrao jednim do glavnih problema u PSG-u i bio je često na izlaznim vratima, ali svejedno je jasno koliko njegovo prisustvo može da bude važno za pariški sastav.

Top Komentari

NoSikiriky
Hej gdje bi ovom kraj bio da se nije zahebavao, da ga nije para udarila u glavu, da je ostao u Barci osvojio bi barem 2 zlatne lopte, ali eto, Brazilac je to, izvanredni talenti i klase ali kratko traju, najveći razlog jer u glavi nisu dobri.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti