Derbi 29. kola Premiershipa

Objavljeni sastavi Manchester Cityja i Liverpoola, veliki šok za Guardiolu!

Endin Čaušević

Nakon reprezentativne pauze nastavljaju se takmičenja u najjačim evropskim ligama, a dan počinje na spektakularan način jer se na Etihadu sastavju Manchester City i Liverpool u okviru 29. kola engleskog Premiershipa.

Sigurno je da nas na Etihadu očekuje veliki spektakl jer utakmice Cityja i Liverpoola nikada nisu iznevjerile.

Građani nemaju pravo na kiks ukoliko žele zadržati korak u odnosu na lidera Arsenal i ostati u borbi za odbranu titule prvaka Engleske, dok Redsi stižu u Manchester kako bi pokušali popraviti utiske dosta loše sezone koju imaju.

Utakmice Manchester Cityja i Liverpoola u prethodnim sezonama bile su zaista nevjerovatno i sve to nam da je za pravo da i danas očekujemo pravi spektakl.

Ovaj okršaj na Etihadu počinje već u 13:30 sati i sigurno da se nije ni mogao očekivati bolji početak vikenda nakon reprezentativne pauze.

Do početka utakmice u Manchesteru ostalo je manje od sat vremena, a Pep Guardiola i Jurgen Klopp saopštili su početne sastave.

Najveće iznenađenje je što Erlinga Haalanda nema u sastavu Cityja jer se nije dovoljno oporavio od povrede i jasno je da će to za klub s Etihada biti nevjerovatan udarac.

S druge strane i Klopp nije mogao računati na pojedine igrače, ali je iznenadio odlukom da Darwina Nuneza ostavi na klupi i umjesto njega šansu je ovaj put dobio Diogo Jota.

Manchester City: Ederson, Akanji, Dias, Ake, Stones, Rodri, Gundogan, Mahrez, De Bruyne, Grealish, Alvarez.

Liverpool: Alisson, Robertson, Van Dijk, Konate, Alexander-Arnold, Fabinho, Henderson, Elliott, Diogo Jota, Salah, Gakpo.

Manchester City je trenutno drugoplasirani s osam bodova i utakmicom manje u odnosu na Arsenal. Liverpool je šesti s 42 boda i u borbi da izbori plasman u Evropu iduće sezone.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Također, još uvijek imate vremena i da se kladite na derbi Cityja i Liverpoola. U bogatoj ponudi kladionice Volcanobet možete vidjeti kvote za ovaj derbi i to OVDJE.

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.