Nečuvano ponašanje Stevena Gerrarda na humanitarnoj utakmici, zviždali su mu i gađali ga predmetima

Dao gol, a onda provociranje

Nečuvano ponašanje Stevena Gerrarda na humanitarnoj utakmici, zviždali su mu i gađali ga predmetima

E. Škorić

Legendarni Steven Gerrard je napravio nesvakidašnji potez na prijateljskoj utakmici humanitarnog karaktera i umalo nastradao zbog toga.

U humanitarnom dvoboju legendi Liverpoola i Celtica zabilježena je neugodna epizoda, a protagonist je postao bivši legendarni kapiten Redsa Steven Gerrard.

Izašao je na teren s kapitenskom trakom, a kasnije je sa bijele tačke postigao gol, da bi potom počeo ludo da slavi pred navijačima Celtica, ali to su ovi smatrali provokacijom, pa su krenuli da mu zvižde, a viđeni su i predmeti koji s tribina dolijeću prema nekadašnjem reprezentativcu Engleske.

Gerrard je slavio kao da je u najmanju ruku zabio gol u finalu Lige prvaka. Pomalo i neshvatljivo, naročito jer je to radio pred navijačima Celtica, a ne zaboravite da se radi o bivšem treneru Celticovog ljutog rivala Glasgow Rangersa.

Bivši kapiten Steven Gerrard bio je jedna od mnogih Liverpoolovih legendi koje su nastupile tokom njihove humanitarne utakmice protiv velikana škotskog Premiershipa Celtica na Anfieldu u subotu poslijepodne.

Na tribini je bilo oko 4.000 navijača koji su doputovali iz Škotske.

Liverpool je dobio utakmicu 2-0:zahvaljujući golovima Gerrarda i Marka Gonzaleza - čileanskog veznjaka koji je pomogao Liverpoolu da dođe do finala Lige prvaka 2007. godine, ali je ostao u sjeni Gerrardovog penala i slavlja pred iznerviranim škotskim navijačima.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Osim ružnih scena nakon pogotka Gerrarda, na Anfieldu je vladala briljantna atmosfera. Obje navijačke grupe zajedno su na početku meča pjevale 'You'll Never Walk Alone' - glavnu himnu Liverpoola i Celtica.

Liverpool i Celtic su dva velika evropska kluba bogate historije, sa velikim brojem legendi, a ako bismo morali izdvojiti najveću s jedne ili druge strane, onda je to definitivno Steven Gerrard.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi