Preuzeo Zoryu

Kad Nenad Lalatović hvali sam sebe to postane veoma zabavno

Midhat Šljivak

Kontroverzni srpski stručnjak Nenad Lalatović (45) novi je trener ukrajinske Zorye iz Luganska. Po dolasku u novi klub ovaj 45-godišnji stručnjak predstavio se javnosti i tvrdi da ne postoji trener iz Srbije kao što je on.

Nenad Lalatović trenersku karijeru nastavlja u Ukrajini. Iako mnogi zbog situacije u ovoj zemlju bježe, 45-godišnji stručnjak odlučio je preuzeti Zoryu iz Luganska i vodit će u narednom periodu ovaj tim.

Po dolasku u Zoryu Lalatović se predstavio javnosti i bez ikakvog ustezanja je sam sebe pohvalio.

"Zorya će igrati napadačku fudbal. Tako igram već 11 godina i moji rezultati to govore. Vodio sam 500 utakmica, 52 posto utakmica sam dobio. Nijedan srpski trener nema toliko pobjeda. Imam i 27-28 posto remija i 20 posto poraza. Zorya će igrati na pobjedu u svakoj utakmici i napadati protivnika", govori Lalatović.

Zatražio je odmah pojačanja. Želi barem sedam novih igrača u klubu.

"Ovo je mlad tim. Trenutno imamo 15 igrača i momci imaju veliku želju da se dokažu. Najmanje sedam pojačanja nam je potrebno, od čega trojica ili četvorica iskusnijih. Želim da budemo jači i dobre rezultate u prvenstvu i Evropi. Želimo grupnu fazu Evropske lige", rekao je Lalatović.

Zorya je prošlu sezonu ukrajinskog prvenstva završila kao treća i igrat će play off za plasman u grupnu fazu Evropske lige.

Nenad Lalatović je trenersku karijeru počeo u Sremu, a vodio je još brojne klubove među kojima su Proleter, Voždovac, Napredak, Crvena zvezda, Borac Čačak, Bojvodina, ČUkarički, Radnički Niš, Al Batin, Radnički 1923, Borac Banja Luka i Mladost GAT.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.