Nenad Lalatović o bijegu iz bh. fudbala: "Kada sam to čuo, tu je bio moj kraj"
Foto - Screenshot

Srbijanski stručnjak radio tri mjeseca u Borcu

Nenad Lalatović o bijegu iz bh. fudbala: "Kada sam to čuo, tu je bio moj kraj"

Midhat Šljivak

Srbijanski stručnjak Nenad Lalatović (44) našao je novi posao.

Nakon što je nepuna tri mjeseca s klupe vodio banjalučki Borac, 44-godišnji trener se vratio u Srbiju i preuzeo je Radnički iz Niša.

Po povratku u Niš, gdje je uspješno radio i prethodnih godina, Lalatović se dotakao perioda u bh. fudbalu.

"Bila mi je velika želja da radim u RS, da se oprobam u toj ligi jer je Borac veliki klub", počeo je priču Lalatović i nastavio je:

"Nisam očekivao da u tri mjeseca neću odigrati nijednu utakmicu u Banjaluci, a to je zbog čega sam došao tamo. Moram sam da se vozim autobusom svaki dan pola sata na trening, pola sata s treninga. Igrali smo utakmice u Novom Gradu, gdje je u pet sati popodne temperatura 40 stepeni. Nemoguće je igrati, a i teren nije bio uslovan za igru".

"Mogao sam to podnijeti tri mjeseca. Da smo pobijedili Leotar bili bismo prvi na tabeli, ali kada smo tu utakmicu izgubili, više nisam mogao da izdržim, iako sam imao korektne rezultate. Jednostavno, nisam došao da budem trener po nekim drugim gradovima već u Banjaluci, da igram pred 10.000 ljudi. Kada su mi rekli da se za još mjesec dana neće završiti stadion, tu je bio moj kraj".

"Podnio sam ostavku. Nisu htjeli da prihvate, ali ja sam rekao da ću sam otići kući ako je ne prihvate. Želio sam da budem trener u Borcu, ali isključivo u Banjaluci".

Lalatović je Borac vodio u devet utakmica. Ostvario je učinak od četiri pobjede, četiri poraza i jednog neriješenog rezultata.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Ipak, njegov period u ovom klubu pamtit će se po velikom neuspjehu u Konferencijskog ligi, gdje je Borac ispao od tima s Farskih Ostrva.

Ovaj stručnjak je tim iz Niša vrlo uspješno vodio u periodu od juna 2018. do maja 2019. godine i u 44 odigrana meča ostvario je 29 pobjede uz 12 neriješenih utakmica i tri poraza.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Slana_carsija
Prvo, nisi došao u RS, nego u Bosnu i Hercegovinu, drugo, na stadionu nikada nije bilo 10 000 ljudi, čak ni kad su bili prvaci, treće svi igraju na zamjenskim stadionima, osim Zrinjskog i Željezničara, pa ne kukaju ko ti
27 1
VenamaHrabrih
Mater četničku...
18 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi