"Pustiću ove trenerčiće koji naše sastave šalju rivalima da sad rade, a ja odoh na more s djecom"

Lalatović na press konferenciji otvorio dušu

"Pustiću ove trenerčiće koji naše sastave šalju rivalima da sad rade, a ja odoh na more s djecom"

E. Čaušević

Borac je sinoć remizirao protiv Sloge iz Doboja (2:2) u prvom kolu nove sezone Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Borac je protiv novog premijerligaša osvojio samo jedan bod, a nakon utakmice trener ovog tima Nenad Lalatović ponudio je ostavku.

Lalatović je ponudio ostavku zbog neočekivanog ispadanja iz kvalifikacija za Konferencijsku ligu već u prvom pretkolu, a kap koja je prelila čašu očito je bio sinoćnji remi protiv ekipe iz Doboja.

Srbijanski trener je na press konferenciji bio razočaran igrom svog tima, ali je govorio o mnogim stvarima koje su se dešavale u prethodnim sedmicama. Također, zamolio je čelnike banjalučkog kluba da prihvate njegovu ostavku.

Između ostalog, Lalatović je čak izjavio da pojedini treneri stalno šalju poruke igračima Borca i ispitivaju ih u kakvom sastavu će igrati banjalučki klub.

"Znam da sam rekao kada sam dolazio da želim osvajati trofeje, ali već sada sam ispražnjen i nervozan i samo sada mogu napraviti neku glupost. Ne želim da napravim glupost i da se o meni ružno piše i bio bih najsretniji da uprava prihvati moju ostavku već sutra i da ja idem. Nisam u stanju više da dignem ekipu i imam moralnu obavezu da ponudim ostavku. Bio bih kukavica kada bih ćutao danas i govorio da će biti bolje sljedeći put. Ne bojim se derbija protiv Sarajeva i volio bih da vodim tu utakmicu, ali mislim da je bolje da se odmah promijeni trener jer ako žele titulu to sada moraju da urade", rekao je Lalatović i nastavio.

"Nije problem za mene, naći ću ja posao za mjesec dana. Idem sada na more da se odmorim malo s djecom i naći ću opet posao za mjesec dana i za mene to nije problem. U ovom trenutku je za mene najbolje da ja odem da te neke trenerčiće koji mi skaču na glavi evo kažem im radite ja ću se skloniti i otići. Pustit ću vas da ne zovete više i ne uznemiravate moje igrače, da im ne šaljete poruke i ne ispitujete ih ko će igrati i kakav je sastav. A onda šalju te timove kad saznaju klubovima protiv kojih ćemo igrati, šalju te sastave našim rivalima s kojima treba da igramo".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Njih sve to zanima i namjerno to rade. Kada sam to vidio i sam pročitao sve te poruke o meni i igračima i kako nas nazivaju naravno da me sve to boli, ali opet kažem nema to veze s ovom lošom igrom. Meni je to krivo, to je jedan od razloga, ali najveći razlog je to što mislim da u budućnosti ne mogu da dignem ekipu".

"Mnogi žele Borac da slome i meni je sada kristalno jasno šta se radi Borcu i ljudima koji vode ovaj klub. Nekome smeta jak Borac i stabilan Borac. Sad su te velike igre, ali ja nisam igrač za te stvari. Ja sam igrač koji ore i bori se na terenu i nisam za te igre van terena. Molim upravu da prihvati moju ostavku i da ja već sutra krenem put Beograda, a da ovi treneri koji šalju informacije i naše sastave rivalima dođu i rade umjesto mene".

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

vence
Neka te, sjedi..oguli jabuku. A, jbte, paranoje covjeka.. Svi su protiv njih i njega. Sigurno je trenercic od B25 slao poruke igracima i pitao ih za sastav, pa taj isti proslijedio treneru B36, inace vas drugacije i ne bi izbacili. Oj, Borac, oj, Nenade!
27 0
PRESEDAN
Xaxaxaxaxaxaxaxaxa,kakav prevarant,oprali pare i bjež na more.Šta radi ta SIPA?
22 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi