Manja kvota nego prošle godine

Zrinjski - Slovan: Plemići su ovoga puta mnogo ozbiljnije shvaćeni

Eldar Ganibegović

Večeras se u prvoj utakmici drugog pretkola Lige prvaka u Mostaru sastaju Zrinjski i Slovan iz Bratislave, a favorita - nema. Tako kažu koeficijenti u vodećim regionalnim kladionicama.

Sudbina i kuglice u žrijebu htjeli su da se Zrinjski i Slovan iz Bratislave sastaju dvije godine u Evropi. Prošle godine je u onoj tragičnoj završnici bolja bila slovačka ekipa, a sada je, nadamo se, došlo vrijeme za Zrinjski.

Izabranici tadašnjeg trenera Sergeja Jakirovića su, kao i ove godine, prvu utakmicu igrali u Mostaru, a radilo se u play-offu za plasman u grupnu fazu Konferencijske lige.

Kladionice su tada bile na strani Slovana i prosječna kvota na pobjedu Slovaka bila je 2,15, na pobjedu Zrinjskog 3,10, a na remi 3,30. Zrinjski je stigao do pobjede golom Bilbije u 89. minuti.

Iako je Zrinjski izdominirao u toj utakmici i mogao slaviti s tri gola razlike da su ušle neke šanse, u revanšu je koeficijent na Slovan bio 1,60, na remi 4, a na pobjedu Zrinjskog 5. 

Kada poredimo domaću utakmicu Zrinjskog protiv Slovana prošle i ove godine, jasno je da su kladionice dosta opreznije i da sada više vjeruju Zrinjskom, te je kvota na prvaka Bosne i Hercegovine manja u odnosu na prošlu godinu. Favorita - nema.

Tako je u Mozzartu kvota na Zrinjski 2,75, na Slovan 2,85, a na neriješen ishod 3. Naravno, koeficijenti su podložni promjenama, ali govorimo o koeficijentima u trenutku objavljivanja ovog članka.

Wwin ipak više vjeruje predstavniku iz glavnog grada Slovačke. Kvota na pobjedu Slovana je 2,76, na Zrinjski 2,80, a na neriješen rezultat 3,30. 

Volcano je potpuno neodlučan. I na Zrinjski i na Slovan kvota je 2,75, dok je na remi u večerašnjem susretu kvota u ovoj kladionici 3,25.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zrinjski večeras Slovan dočekuje pred rasprodatim stadionom. Nadamo se da će našeg prvaka publika nositi do nove pobjede protiv njih, a podsjetimo da meč počinje u 21 sat. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.