Rasprodat Bijeli brijeg i prva od tri meč lopte za grupnu fazu: Zrinjski dočekuje Slovan

Sastaju se opet nakon tačno 11 mjeseci

Rasprodat Bijeli brijeg i prva od tri meč lopte za grupnu fazu: Zrinjski dočekuje Slovan

Eldar Ganibegović

Zrinjski večeras prvom utakmicom drugog pretkola nastavlja svoj put u Ligi prvaka. Protivnik je Slovan iz Bratislave i ako ih Plemići izbace osigurat će historijski nastup u grupnoj fazi UEFA-inog takmičenja. 

Prvak Bosne i Hercegovine, ekipa Zrinjskog, večeras od 21 sat u Mostaru dočekuje ekipu Slovana iz Bratislave u prvoj utakmici drugog pretkola Lige prvaka.

Plemići su u prvom pretkolu izbacili armenski Urartu, dok je Slovan bio bolji od luksemburškog Hesperangea, te ćemo nakon tačno 11 mjeseci ponovo gledati duel ova dva tima.

Rane su u Mostaru od prije 11 mjeseci još uvijek svježe, jer je Zrinjski u Bratislavi u toj revanš utakmici play-offa Konferencijske lige uz igrača više imao grupnu fazu u džepu sve do 122. minute, a onda je primio gol, pa ispao na penale.

Navijači Zrinjskog, ali i neutralni pratioci širom Bosne i Hercegovine smatraju da je ovo idealna prilika za osvetu, a izbacivanjem slovačkog prvaka Zrinjski bi osigurao najmanje grupnu fazu Konferencijske lige, što bi bio historijski uspjeh kako za mostarski klub, tako i za bh. klupski fudbal općenito.

Oglasi

U odnosu na dvomeč protiv Urartua, u ekipu Zrinjskog se vraćaju vrlo važni igrači poput Jakovljevića i Jukića, što dodatno može da raduje Mostarce.

Kada je u pitanju meč s Urartuom u Mostaru i ovaj sa Slovanom, jedna stvar će biti ista, a to je podrška s tribina. Karte su planule u samo četrdesetak minuta.

Suci dolaze iz Belgije. Bram Van Driessche je glavni sudija, Rien Vanyzere i Mathias Hillaert su pomoćnici, Kevin Van Damme je četvrti sudac, dok će u VAR sobi biti Lawrence Visser i Thibaud Nijssen.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Treba naglasiti i da u ovoj utakmici neće nastupiti Juraj Kucka, jedan od najboljih igrača Slovana i to zbog crvenog kartona u prvoj utakmici, no biti će dostupan u revanšu 1. augusta u Bratislavi.

Zrinjski je jučer saznao i potencijalne protivnike u 3. pretkolu. Biti će to bolji iz dvomeča Sheriff - Maccabi Haifa, dok će u slučaju ispadanja evropski put nastaviti u Evropskoj ligi protiv poraženog iz dvomeča Breidablik - Copenhagen. 

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...IDEMO SLOVAN!!!...DO POBJEDE!!!...DERI UZP-ovce!!!...
2 4
Malac
Sretno zrinjski
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi