Ideja za vikend uz PAN i Mirzu Nišića
Pogledajte kako napraviti spektakularni but pečen ispod zemlje
Za one iskusnije i strpljivije gurmane, ovaj petak donosimo recept za pripremu najukusnijeg mesa, pečenog u posebno namjenjenoj peći u zemlji!
U nastavku pogledajte video u kom nas kuhar Mirza Nišić vodi korak po korak, sve od pripreme i izrade peći u zemlji, do finalnog proizvoda – savršeno pečenog mesa koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim.
Bitne napomene:
Sa buta ukloniti opnu i višak masnoće, potom ga postaviti na ražanj i dobro osigurati.
But izbušiti nožem i dobro nasoliti.
Umotati u teleću maramicu i zatim u papir za pečenje pa u foliju.
Prije pečenja, peć dobro zagrijati i ostaviti dosta žara u njoj.
Peć poklopiti i zatrpati zemljom.
Tako peći minimalno 12 sati.
Promo
Odbojkaški klub invalida peti u Evropi
Mozzart uz OKI Laktaši na evropskom putu
Oglasi
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.
Popularno
Kraj za velikog favorita
Čudo u Rimu: "Mamin sin" ljut kao ris napustio teren
Leverkusen opet nije izgubio
Završena je Bundesliga: Kramarić uništio Bayern, drama u borbi za ostanak
Engleza se i sada sjeća
Jedini golman kojeg Messi ne zaboravlja: "Branio je kao da nije čovjek"
Teške optužbe na račun najboljeg