Niko nikad nije doživio ono što je Marco Reus danas u Dortmundu - Zauvijek će se pamtiti 81. minut
Marco Reus odigrao svoj posljednji meč u žutom dresu (Foto: AUTOR Alex Gottschalk/DeFodi Images / Pixsell)

Odlazak velikana

Niko nikad nije doživio ono što je Marco Reus danas u Dortmundu - Zauvijek će se pamtiti 81. minut

Midhat Šljivak

Marco Reus se oprostio od Borussije iz Dortmunda. Legendarni ofanzivac danas je odigrao svoj posljednji meč u dresu njemačkog velikana.

U 81. minuti meča na Signal Iduna Parku u posljednjem kolu Bundeslige sve je stalo. Zauvijek je u povijest otišao legendarni Marco Reus.

Nakon 12 godina i 428 odigranih utakmica došlo je vrijeme za oproštaj. 34-godišnjak odlazi iz kluba, ali ne iz srca navijača velikana iz Dortmunda.

Koliko je omiljen i koliko ga vole pokazuju scene pri izlasku iz igre. Saigrači su ga ispratili špalirom, a Reus je potom završio na tribinama kod vatrenih navijača voljenog kluba.

Na oproštaju je Reus pokazao da je istinski velemajstor. Postigao je gol i asistirao je, te se od Borussije oprostio s učinkom od 170 golova i 131 asistencijom.

Pred ovaj meč govorio je i zašto nikada nije želio napustiti klub, iako je imao mnogo bogatije ponude. Zbog ove izjave postat će apsolutna ikona kluba.

Oglasi

"Ja sam čovjek koji cijeni ono što ima i koji se osjeća ugodno u okruženju u kojem se smatram slobodnim. Ta sloboda mi je potrebna u životu, a Borussia mi je to omogućila. Nikad nisam imao razlog reći da želim isprobati nešto novo", saopštio je Marco Reus.

Pogledajte scene iz 81. minute i scenu koju će Dortmund i Marco Reus zauvijek pamtiti.

Reusa su navijači pozdravili i pred ovaj meč. Izašao je na zagrijavanje, a žuti zid je priredio koreografiju koja je bila samo njemu u čast. Bio je to njegov dres s brojem 11 i zahvalnica za sve što je napravio.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Definitivno ovog čovjeka u Dortmundu nikad neće zaboraviti i sigurno je da će mu vrata kluba na kraju igračke karijere biti otvorena.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi