Završena je Bundesliga: Kramarić uništio Bayern, drama u borbi za ostanak

Leverkusen opet nije izgubio

Završena je Bundesliga: Kramarić uništio Bayern, drama u borbi za ostanak

Eldar Ganibegović

Danas je završeno takmičenje u Bundesligi ove sezone. Bayer Leverkusen je prvak i to bez poraza, iz lige su ispali Husenibašić s Kolnom i Karić s Darmstadtom, dok će u play-out s trećeplasiranim iz Cvajte ekipa Bochuma. 

U terminu od 15:30 sati odigrano je svih devet utakmica 34. i ujedno posljednjeg kola ove sezone u Bundesligi.

Od ranije je poznato da je Bayer Leverkusen prvak, a danas je pobjedom 2:1 protiv Demirovićevog Augsburga samo zaokružio podvig da bez poraza dođe do titule.

Titulu je Bayer Leverkusen tako osvojio s 90 bodova, odnosno 28 pobjeda i šest reamija. Drugoplasirani Stuttgart ima čak 17 bodova manje.

Borussia Dortmund je slavila visoku pobjedu i to protiv fenjeraša Darmstadta, bilo je 4:0.

Oglasi

Bayern je doživio novu bruku. Na gostovanju kod Hoffenheima izgubio je 4:2 i navijači bavarskog tima sigurno slave Tuchelov posljednji meč.

Hrvatski reprezentativac Andrej Kramarić odigrao je vrhunski meč. Nakon što je Bayern poveo 2:0 već u šestoj minuti, prvo je u osmoj asistirao Beieru za 2:1.

Nakon toga uslijedio je dar-mar u drugom poluvremenu. U razmaku od 68. do 87. minute postigao je hat-trick i tako uništio Bayern uslovno rečeno.

Heidenheim je s 4:1 deklasirao Koln našeg Denisa Huseinbašića koji će s pretposljednjeg mjesta preseliti u niži rang.

Oglasi

Ekipa Stuttgarta je rezultatom 4:0 deklasirala Borussiju iz Monchengladbacha i ovjerila drugo mjesto, te put u Ligu prvaka.

Bochum je poražen na gostovanju kod Werdera (4:1), a Union Berlin je golom iz penala slavio protiv Freiburga 2:1 i to u sudijskoj nadoknadi.

To znači da se Union Berlin izvukao, a da će Bochum u razigravanje za ostanak u ligi, dok će Heidenheim navijati za Leverkusen protiv Kaiserslauterna u finalu Kupa kako bi išao u Konferencijsku ligu. 

Rezime Bundeslige

U Ligu prvaka dakle će prvak Bayer Leverkusen, zatim Stuttgart, Bayern, RB Leipzig i Borussia Dortmund, Eintracht će u Evropsku ligu, a u Konferencijsku Hoffenheim i Heidenheim ako Kaiserslautern ne osvoji kup.

Ispali su Koln i Darmstadt, dok će play out protiv trećeg iz Cvajte igrati Bochum. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 34. kolo:

Bayer Leverkusen - Augsburg 2:1
Borussia Dortmund - Darmstadt 4:0
Hedenheim - Koln 4:1
Stuttgart - Borussia M 4:0
Hoffenheim - Bayern 4:2
Union Berlin - Freiburg 2:1
Werder - Bochum 4:1
Wolfsburg - Mainz 1:3
Eintracht - RB Leipzig 2:2

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BAJSJECAR1977
"Novinaru"...u kvalifikacije ide Bochum...jel te hebe Fajzr?
1 0
FudbalskiGenije
Leverkusen najbolja ekipa ikad u bundesligi !
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi