"Đoković sprema haos, isprovocirat će 300.000 Albanaca"

Teške optužbe na račun najboljeg

"Đoković sprema haos, isprovocirat će 300.000 Albanaca"

Edmir Škorić

Ponajbolji teniser u historiji Novak Đoković spreman je da igra turnir u Švicarskoj, ali ga je jedan tamošnji medij optužio da "priprema haos".

Đoković će biti prisutan na turniru u Ženevi, no tamošnji mediji u negativnom kontekstu pišu u njemu i njegovom dolasku. Zapravo, objavio je to "Le Canton 27", švicarski list na albanskom jeziku.

"Poznati srpski teniser Novak Đoković sprema skandal u Ženevi. Hoće li svojim već tradicionalnim, šovinističkim i rasističkim provokacijama uvrijediti 300.000 Albanaca u Švicarskoj", glasi naslov skandaloznog teksta.

U tekstu je navedeno kako je Đoković poznat po skandalima u Australiji i provokacijama prema Kosovu, te se ističe da bi dolazak Noleta u zemlju u kojoj živi 340.000 Albanaca mogao izazvati dosta kontroverzi.

Jedan od primjera ovog lista je to Novakova poruka "Kosovo je Srbija" koju je napisao na kameri nakon duela sa Kovačevićem u Parizu.

Oglasi

Turnir u Ženevi počinje danas i trajat će narednih sedam dana. Aktuelni šampion je Nicolas Jarry, Čileanac koji igra u polufnalu Mastersa u Rimu.

Novak Đoković nije do sada nikada ni igrao na ovom turniru iz serije 250, a ranije su ga po dva puta osvajali Casper Ruud i Stan Wawrinka, dok je pobjednik Geneva Opena bio i Alexander Zverev, Marton Fucsovics, a interesantno nikada nije slavio domaći predstavnik Roger Federer, koji se na šljaci nije snalazio tako dobro kao na drugim podlogama.

Đoković se nije proslavio u Rimu, pošto ga je izbacio Čileanac Alejandro Tabilo, ali će svakako imati priliku da popravi rezultat u Švicarskoj, mada će njemu kao i većini tenisera fokus biti na Roland Garrosu, a turnir u Parizu počinje odmah nakon završetka turnira u Švicarskoj.

On je nedavno u Rimu doživio neugodnost i udarac u glavu kada ga je s tribine pogodila flašica. Novak je naveo da mu je to stvaralo probleme i u meču protiv Tabila.

"Nisam ništa osjećao, ali nisam se osjećao ni uobičajen. Danas pod visokim stresom, bilo je prilično loše – ne u smislu bola, već balansa. Nisam imao koordinaciju. Potpuno drugačiji igrač u odnosu na prije dvije večeri. Moglo bi da bude. Ne znam. Moram da obavim ljekarske preglede i da vidim šta se događa“, poručio je Novak medijima poslije poraza od Tabila.

Top Komentari

Hanibal
Moze ovaj idiot imati milione ali pamet nikad doci nece. Jednostavno, bio i ostao cetnik a ovaj portal ne bi trebao trositi prostor na takve idiote i fasiste.Na kraju pozdrav: Sandzak je Bosna i Hercegovina!
1 0
pjanke.sa
Kako je ovog idiota tata s****, hebo im nacionalizam majku. Taman je bio neutralan, svi smo navijali za njega a onda tata sa cetnicima proslavljao nesta i morao je i ovaj da pokaze svoje pravo lice. Otad ne staje sa glupostima. Taman sam mislio jos jedan normalan Srbin, ali chuna
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi