FOTO: EPA

Kraljevi odradili trening u Bragi

Mladoj zvijezdi Reala smrklo, Modriću svanulo: Sreća u nesreći za Hrvata pred novi izazov

Haris Zilić

Real Madrid sutra u Bragi protiv istoimenog domaćina igra duel trećeg kola Lige prvaka u okviru grupe C, ali kraljevski klub je večeras suočen i sa problemima.

Na zvaničnom treningu u Bragi pred sutrašnju utakmicu povrijedio se Eduardo Camavinga. Francuski fudbaler je napustio trening ranije, držao se za nogu gdje je osjetio bol.

U svlačionicu je otišao u pratnji doktorskog tima, a Carlo Ancelotti je na press konferenciji istakao da će Camavinga najvjerovatnije propustiti meč, ali više informacija o zdravstvenom stanju znat će se ujutro nakon dodatnih pregleda.

Camavinga je trebao biti starter na sredini terena, ali sada italijanski stručnjak mora pronaći novo rješenje.

Sreća u nesreći za Ancelottija je što ima dobru klupu, a sigurno da cijela situacija ide na ruku iskusnom hrvatskom veznjaku, Luki Modriću.

Modrić je u posljednje vrijeme sve češće na klupi Reala, ispao je iz prvog tima, ali povreda francuskog fudbalera mogla bi Modrića vratiti u startnu postavu.

Ancelotti sigurno neće dozvoliti sebi da puno eskperimentiše i ako ujutro doktori budu i zvanično dali Camavingi crveno svjetlo za nastup, Modrić je prva opcija da ga zamijeni.

Španski mediji pišu da je atmosfera na treningu Reala bila odlična i da povreda Camavinge nije puno poremetila planove.

Alaba i Nacho se vraćaju nakon povreda, trenirali su u punom intezitetu pa to može radovati Ancelottija i stručni štab Reala.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Nakon dva odigrana kola Real je lider sa šest bodova, dok je Braga trećeplasirana sa tri osvojena boda. Duel u Bragi počinje u 21 sat, a u istom terminu drugi meč ove grupe igraju Union Berlin i Napoli.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.