Koliko je Kepa nisko pao najbolje pokazuje Real cifrom kojom želi da ga kupi od Chelseaja

Sjajno brani ove sezone

Koliko je Kepa nisko pao najbolje pokazuje Real cifrom kojom želi da ga kupi od Chelseaja

Edmir Škorić

Španski golman Kepa Arrizabalaga (29) trenutno je u Real Madridu koji ga je posudio od Chelseaja nakon povrede Thibauta Courtoisa i namjerava sada da ga otkupi od londonskog kluba, ali po jako niskoj cijeni.

Kepa je došao na posudbu bez opcije da ga Real otkupi, ali madridski klub svejedno želi da ga potpiše na stalnoj osnovi.

Trener Carlo Ancelotti zadovoljan je njegovim nastupima i volio bi ga imati u rosteru i naredne sezone, no madridski mediji tvrde da je kraljevski klub odlučan poslati ponudu koja bi mogla biti smiješna Chelseaju.

Naime, Real je spreman ponuditi 10 miliona eura, što je zaista malo budući da je golman u Chelsea 2018. godine iz Athletica došao za više od 80 miliona eura, ali to dovoljno govori o tome koliko je pao proteklih sezona.

S Chelseajem je Kepa osvojio Ligu prvaka, Evropsku ligu i UEFA-in Superkup, a ima i 11 upisanih nastupa za reprezentaciju Španije. Smatralo se kada je doveden u London da će biti rješenje na golu Plavaca na duže staze, no veoma brzo je izgubio svoje mjesto.

Oglasi

29-godišnjak je ove sezone na golu Reala branio na 10 mečeva, osam u ligi i dva u Ligi prvaka, te je primio osam golova, ali je na pet duela ipak uspio da sačuva mrežu i svakako da je time natjerao Ancelottija i sve u Realu da ga pokušaju zadržati.

Pitat će se mnogo toga i Chelsea, kojem 10 miliona eura vjerovatno ništa ne znači, ali još trebamo čekati ljeto da vidimo rasplet cijele situacije.

Kepa se sada sprema za meč Lige prvaka u Bragi, a upravo je on s Ancelottijem večeras prisustvovao zvaničnoj press konferenciji dan prije duela.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real je ostvario dvije pobjede u prva dva kola Lige prvaka i sutra će biti favorit. Prethodno su Kraljevi odigrali neriješeno sa Sevillom meč La Lige.

U tom je duelu Kepa imao dobrih intervencija, a Real je i sa bodom ostao lider. Ima 25 bodova, koliko i Girona, a slijedi Barcelona sa 24, dok je Atletico Madrid četvrti sa 22 boda.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti