Modrićevo "ne" je bilo uzalud: Kad je Ramos vidio šta radi Hrvata rade igrači Reala puklo mu je srce

Scena sa utakmice Sevilla - Real Madrid

Modrićevo "ne" je bilo uzalud: Kad je Ramos vidio šta radi Hrvata rade igrači Reala puklo mu je srce

Admin Čaušević

Luka Modrić je i nakon okotobarske reprezentativne pauze meč za Real Madrid počeo sa klupe, ovaj put na gostovanju kod Seville gdje se susreo sa dugogodišnjim prijateljom i svojim bivšim kapitenom Sergiom Ramosom.

Carlo Ancelotti je Modrića odlučio u igru poslati u posljednjih 25 minuta. Hrvat je odigrao sasvim solidno, ali Real nije uspio pobijediti neugodne Andalužane. Završeno je 1:1.

Pred sami ulazak u igru viđena je scena koja je sigurno na neki način pogodila Sergija Ramosa s obzirom da je dugo godina bio kapiten Kraljeva.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CyseeaRP7tG/[/instagram]

Odlaskom Karima Benzema prvi kapiten Reala u ovoj sezoni je Modrić, a kakvo poštovanje uživa kod kolega najbolje se vidjelo prilikom ulaska u igru.

Čim je kročio na teren igrači Reala su odlučili da traku preuzme Modrić. Hrvat je rukom gestikulirao da nema potrebe, međutim Dani Carvajal nije mario previše za tim.

Oglasi

Prišao je osvajaču Zlatne lopte te mu stavio traku na ruku. Ramos je bio udaljen 20-ak metara i sve je pomno posmatrao. Tu scenu pogledajte ovdje.

Španski defanzivac je posebno vezan za Real s kojim se nije baš najbolje rastao, tačnije u pitanju su bili finansijski razlozi, pa mu sigurno nije svejedno vidjeti da neko drugi nosi traku koju bi da se on pitao nosio i dan danas. 

Inače, prije ulaska u igru Modrić je obavio svoj obavezni ritual tako što je poljubio likove sebi najdražih osoba koji su ugravirane na njegovom kostobranu.

[instagram]https://www.instagram.com/p/Cyq-1ioPMIZ/[/instagram]

Na kostobranima se nalaze fotografije Modrićeve supruge Vanje te njihovo troje djece i nekako je po ljubljenju zaštitne opreme pred ulazak u utakmicu Hrvat postao itekako poznat u svijetu fudbala.

Inače, poslije utakmice Ramos je ušao u svlačionicu Reala gdje se zadržao 45 minuta, a imao je poseban razgovor sa Modrić što nije čudo pošto su odlični prijatelji.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Španac i Hrvat su bili posljednji koji su napustili stadion Sanchez Pizjuan zajedno sa svojim porodicama. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi