Ancelottijev kraj press konferencije zatekao sve novinare: "Šteta, trebali ste me to pitati!"

Najavio duel s Bragom

Ancelottijev kraj press konferencije zatekao sve novinare: "Šteta, trebali ste me to pitati!"

Edmir Škorić

Real Madrid će u utorak navečer gostovati Bragi u meču trećeg kola grupne faze Lige prvaka, a noć ranije održana je uobičajena press konferencija.

Real Madrid je s dvije pobjede otvorio grupnu fazu, sutrašnja bi na neki način Kraljeve već odvela u osminu finala elitnog takmičenja.

"Sutra je sjajna prilika da se približimo drugom krugu. Braga igra dobar fudbal, vole imati loptu i napadati. Dominirati. Moramo se dobro braniti, to će biti ključno. A odatle iskoristiti individualne kvalitete koje imamo, kojih je mnogo", rekao je Carlo Ancelotti na početku press konferencije.

Kako objašnjavate dominaciju Reala u Evropi... i neke poteškoće koje mu se dešavaju u Španiji?

"Hmmm ne znam. Ali ovo takmičenj eje jako važno za klub, jer je ono koje svi najviše volimo; ja, igrači, navijači. Nekako je posebno".

Oglasi

Vjerujete li više evropskim sudijama nego španskim? I šta mislite o TV prilozima Reala (a odnosi se na suđenje)?

"Vjerujem sudijama iz navike. Ponekad malo više, ponekad malo manje. Što se tiče TV videa Real Madrida, dobro znate šta je sloboda izražavanja. I svako može izraziti što želi. Ja sam fokusiran na svoje stvari. Ali... ovo je pomalo 'poseban' trenutak u španskom fudbalu i to je istina. I dok se ne razjasni, imat ćeš ovakvih problema".

Mislite da neki sudija namjerno želi da našteti Realu? "Ponekad nas oštete... Ali znate, nemam slobodu izržavanja da pričam o sudijama. Ako kažem šta mislim, suspenduju me, a ja želim da radim. Uživajte u utakmica, to nas sve čini sretnim. Ja ne mogu da odgovaram na pitanja o sudijama, samo o fudbalu".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Da li razmišlja o sutrašnjoj rotaciji? "Ne, ali to ne znači da će isti igrači igrati u subotu protiv Barcelone. Moramo vidjeti ko je povrijeđen, ko umoran, kakvo će stanje biti s igračima. Bit će vremena da razmišljamo o sastavu za subotu protiv Barcelone".

Na kraju press konferencije Ancelotti se našalio sa novinarima. "Zar smo već gotovi? A ja došao sa idejom da vam izdiktiram početnih 11, ali šteta što me to niste pitali!", odgovorio je Italijan, dok su se predstavnici sedme sile samo nasmijali, ali ostat će uskraćeni za sastav.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi