Ancelotti je čuo šta je Modrić govorio u Osijeku, a večeras ga ponizio pred cijelim svijetom!

Real gostuje Sevilli

Ancelotti je čuo šta je Modrić govorio u Osijeku, a večeras ga ponizio pred cijelim svijetom!

Endin Čaušević

Sevilla i Real Madrid igraju večeras veliki derbi u okviru desetog kola španske La Lige, a ponovo se u centru pažnje našao Luka Modrić koji prolazi kroz najteži period otkako igra za kraljevski klub.

Nakon reprezentativne pauze ovog vikenda nastavljena su prvenstva širom Evrope, a danas ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svijetu mogu uživati u nekoliko velikih derbija.

Jedan od njih igra se na stadionu Ramon Sanchez Pizjuan gdje će Sevilla ugostiti ljutog rivala Real Madrid.

U prvom planu ovog susreta nalazi se Sergio Ramos koji se ljetos vratio u Sevillu, te će večeras igrati protiv kluba u kojem je proveo čak 16 godina svoje blistave karijere.

Međutim, pred početak utakmice u Sevilli u centru pažnje našao se Luka Modrić jer se ponovo pokazalo da hrvatski reprezentativac prolazi kroz najteži dio karijere otkako nosi dres Real Madrida.

Oglasi

Iako je ljetos odlučio da ostane u Realu i produži ugovor na još godinu dana njegov status u ekipi se drastično promijenio. Modrić nema minutažu kao nekada jer ga je iz prvog tima istisnuo u potpunosti Jude Bellingham.

Modrić je igrao za Hrvatsku na mečevima protiv Turske i Velsa i tada je Carlu Ancelottiju poslao poruku da je fizički u sjajnoj formi i da nema problem igrati mečeve svako tri dana, ali to očito ništa nije promijenilo.

Naime, Ancelotti je saopštio početni sastav Reala za večerašnji meč u Sevilli, a u prvij 11 ponovo nema Modrića. Hrvat i večeras počinje meč s klupe i čekat će svoju šansu u nastavku utakmice.

Real Madrid: Kepa, Carvajal, Alaba, Rudiger, Mendy, Valverde, Tchouameni, Kroos, Bellingham, Rodrygo, Vinicius Junior.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Također, i trener Seville, Diego Alonso, otkrio je svoje karte pred početak meča koji se inače igra od 18:30 sati.

Sevilla: Nyland, Acuna, Ramos, Soumare, Navas, Sow, Gudelj, Ocampos, Rakitić, Lukebakio, En Nesyri.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bk123
Jao jest ga ponizio u p.m....pa čovječe Luka je svjestan svog statusa...evo i ja kao njegov navijač bi ga ostavio na klupi pored tako mladih i dobrih igrača...nema tu ništa čudno i ponižavajući čak obrnuto čast je da i u 38 godini uopće konkurira za sastav...Real obično nema takvu praksu zadrzavati stare igrače, sjetite se samo Raula, Casillasa i ostalih
3 0
MSBBG
Pa daj više prestanite srati sa tim ponižavanjem i degradiranjem Modriča od strane Ancelottija. Čovjek sa 38 godina igara u Realu i u većini utakmica ima solidnu minutažu, dok je 90% njegovih vršnjaka već davno u mirovini ili igraju za neke amaterske klubove. Osvojio je gotovo sve što se može osvojiti i autoritet je u svlačionici REALA, bio na klupi ili na terenu što gotovo svi mladi igrači REALA stalno ističu. MIZERIJA od novinarstva, jadan je onaj koji vam uopće dozvoli da pišete idiotarije. Sad mislim općenito, ne samo za Gospodina Luku. Katastrofa. Jadni ste, bijedni i sram vas bilo. Sramite se da se uopće nazivate novinarima.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi