Trijumf Plemića

Zrinjski slavio, goste iz Tuzle načeo iz poklon penala

Midhat Šljivak, foto: Admin Čaušević

HŠK Zrinjski je u 13. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine savladao FK Tuzla City rezultatom 3:1.

Plemići su kao veliki favoriti dočekali tuzlanski tim u 13. kolu Premijer lige, a na kraju su i osvojili tri boda, no teže od očekivanog.

Očekivano, domaći tim je od početka susreta kontrolisao loptu, a gosti su svoju igru bazirali na kontra napadima i bili su veoma opasni.

Ivančić je imao šansu za domaće na otvaranju, ali bolje prilike su imali gosti. Prvi je prijetio Irfan Hadžić i to u 11. minuti. Mehanović ga odlično pronalazi, dobar je to šut bio, Marić ipak brani.

Novu veliku šansu gosti propuštaju deset minuta kasnije. Nakon ubacivanja s desne strane Pantelić gađa glavom, slavlje je spriječila stativa.

Plemići su u 33. minuti došli do vodstva iz dosta kontroverznog penala. Ćuže je s leđa u kaznenom prostoru odgurnio Kobiljara, ovaj hvata loptu rukama, a sudija Frano Jelić pokazuje na bijelu tačku.

Uzaludni su bili protesti gostiju, Nemanja Bilbija postavlja loptu na bijelu tačku i postiže pogodak za prednost Zrinjskog od 1:0.

Do kraja prvog dijela Zrinjski ima dva pokušaja. Kiš i Ćuže su pokušali, Lolić je siguran i na odmor se odlazi vodstvom domaćeg tima od 1:0.

Zrinjski drugo poluvrijeme otvara fenomenalnom šansom Sabljića. Nakon ubačaja Ćorluke napadač domaćeg tima s nekoliko metara pogađa prečku.

U 63. minuti Zrinjski stiže do novog gola. Malekinušić ubacuje s desne strane, a Ćuže s nekoliko metara ubacuje loptu u praznu mrežu za 2:0.

City se ipak uspio vratiti u utakmicu. Igrala se 70. minuta kada Mirzad Mehanović koristi odličan centaršut Nikića s lijeve strane i majstorski pogađa glavom za 2:1.

Ipak, sedam minuta kasnije domaći tim je ponovo na plus dva. Malekinušić je projurio pored odbrane gostiju, uposlio je Bilbiju koji spušta loptu mladom Prskalu, a ovaj postiže pogodak za 3:1.

Imao je Bilbija šansu da poveća prednost Plemića u 89. minuti, Lolić sjajno brani, a u 90. minuti gosti su imali dobru šansu, no nisu uspjeli zabiti. Suret je završen pokušajem Maglice, no promjene rezultata nije bilo.

Premijer liga BiH, 13. kolo:

Zrinjski - Tuzla City 3:1

HŠK Zrinjski: Marić, Čanađija, Ćorluka, Sabljić, Kiš, Radić, Ivančić, Ćuže, Jakovljević, Memija, Bilbija.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Tuzla City: Lolić, Nikić, Delimeđac, Hadžić, Mehanović, Pantelić, Ćorić, Karjašević, Redžić, Kobiljar, Sušić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.