Rendulić prekrižio zvučno ime u svlačionici Zrinjskog: "Jednostavno više nije sa nama"

Nije se dugo zadržao u timu

Rendulić prekrižio zvučno ime u svlačionici Zrinjskog: "Jednostavno više nije sa nama"

Admin Čaušević

Krunoslav Rendulić je danas potvrdio ono o čemu se u Mostaru već špekuliše danima. Zvučno ime i veliko ljetno pojačanje više nije član Zrinjskog.

"Nema tu puno priče, Kožulj jednostavno više nije sa nama. Ima nas puno i on je odlučio da više neće biti dio ekipe", riječi su kojim se Rendulić oprostio od Zvonimira Kožulja.

Bivši polaznik omladinskih selekcija Plemića se nakon više od deset godina vratio u matični klub, ali njegova avantura je trajala poprilično kratko.

Rendulić nije davao previše objašnjenja o odlasku iskusnog veznjaka uz nagalasak da bi Zrinjski trebao dati zvanično saopštenje o raskidu saradanje.

"Priča je jednostrana, nije se čuo naš stav. Očekujem da klub izađe sa saopštenjem i da stavimo tačku na tu temu", poručio je iskusni strateg.

Oglasi

O odlasku Kožulja se počelo šuškati nakon što se uopšte nije pojavio u rosteru za ligašku utakmicu sa Posušjem. Svemu je prethodilo određeno nezadovljstvo statusom u timu.

Ovaj 29-godišnjak je imao određenih problema s povredama tokom priprema zbog čega je propustio i neke evropske mečeve kao i start prvenstva.

Najbolji meč je odigrao protiv AZ Alkmaara u nevjerovatnom preokretu kada je ušao sa klupe te je zabio dva gola u historijskom trijumfu 4:3.

I nakon toga je nastavio ga grije klupu te uglavom šansu dobija sa klupe, dok u nekim mečevima uopšte nije ni ulazio u igru.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U prvom seniorskom mandatu kao član Zrinjskog uspio je skupiti 319 minuta na 10 mečeva, a niti jednom nije bio starter.

Fudbaler poznat po razornom udarcu profesionalni fudbal je počeo igrati u NK Široki Brijeg, dok je u inostranstvu igrao u Hrvatskoj (HNK Hajduk Split), Poljskoj (Pogon Szczecin, Nieciecza, Sandecja) i Turskoj (Gaziantep, Eyüpspor).

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bk123
U nogometu neme sentimentalnosti...ili jesi ili nisi..na početku je bio obostrani interes jer da nije tako nebi ni došao....javnosti je prezentirano da je često bio bolestan ili ozljedjen ako je tako onda je morao biti strpljiv...nema sentimentalnosti i da netko može igrati na stare zasluge..nitko ne može biti veći od kluba
3 0
Hanibal
Treba sada Sarajevo reagovati i dovesti ga. Dobar je on igrac.
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi