Jelić dosudio penal za Zrinjski, veliki protesti igrača Tuzla Cityja

Gosti oštećeni u Mostaru

Jelić dosudio penal za Zrinjski, veliki protesti igrača Tuzla Cityja

Endin Čaušević

Zrinjski i Tuzla City igraju utakmicu 13. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. Plemići su došli do prednosti u 30. minuti golom Nemanje Bilbije iz penala koji je izazvao ogromno nezadovoljstvo igrača gostiju.

Meč u Mostaru igra se po jakoj kiši i nešto težim uslovima, a na otvaranju utakmice oba tima imali su po nekoliko dobrih prilika.

No, Zrinjski je u 30. minuti uspio da dođe do prednosti kada je sudija Frano Jelić pokazao na bijelu tačku što je izazvalo veliki protest i nezadovoljstvo gostiju.

Naime, Jelić je svirao penal nakon što je Kobiljar igrao rukom, no iz Tuzla Cityja su tvrdili da je Kobiljar fauliran prije toga.

Na usporenom snimku se moglo vidjeti da je jedan igrač Zrinjskog odgurnuo Kobiljara nakon čega je on pao i rukom dodirnuo loptu, a na šok gostiju Jelić je pokazao na bijelu tačku.

Opis nije dostupan.

Opis nije dostupan.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kobiljar i saigrači pokušali su objasniti Jeliću da je to bio faul u napadu, ali sudija iz Širokog Brijega nije mijenjao odluku, te čini se da je jedva dočekao da pokaže na bijelu tačku.

Odgovornost s bijele tačke preuzeo je Nemanja Bilbija koji je pogodio za vodstvo Zrinjskog od 1:0.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

snupi
Sramotan penal.
11 1
papagaj
Samo mi nije jasno gdje je sportski MORAL fudbalera Zrinjskog koji je morao i trebao Jelicu reci da nije penal
9 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi