FOTO: K. Dedić

Savladali Široki Brijeg u gostima

Magistarski rad Vlade Jagodića: Čudesna Sloga plovi ka Evropi!

Haris Zilić

Prvi duel 22. kola WWin lige u Čitluku na stadionu "Bare" odigrali su NK Široki Brijeg i FK Sloga Meridian Doboj, a na kraju susreta rezultat je glasio 0:1 za goste iz Doboja koji tako lagano plove prema Evropi.

Prva prilika za domaće u drugoj minuti, Ćavar je pokušao iznenaditi Traku, bio je to lukav pokušaj, nije bilo promjene rezultata. u devetoj minuti Karać je lijepo ubacio loptu, Omić malo kasni i propala je odlična šansa za goste.

Nakon toga, Široki je pokušavao udarcima iz veće udaljenosti, pokušavali su Kuprešal i Lukić, nije bilo većih problema po golmana Traku.

Odlična šansa za Ćavara nakon proigravanja Lukića u 26. minuti, šutirao je Ćavar iz fine pozicije, golman Trako brani i spašava goste iz Doboja. U 34. minuti i Kulić je bio u dobroj situaciji, šutirao je pored gola i to su bila posljendja uzbuđenja u prvom poluvremenu koje je završeno rezultatom 0:0.

Prva prava prilika u nastavku i gol za goste. Na semaforu je bila 55. minuta, Bender nije stigao do lopte, Mrzić vraća u peterac, a tamo je bio Vidić koji pogađa za 0:1, a akcija je krenula od Veselinovića.

U 69. minuti velika šansa za Široki, nakon gužve lopta dolazi do Mišića koji iz dobre pozicije šutira preko gola. Tri minute kasnije diskutabilan situacija pred golom Sloge, Varga je bio u duelu sa Chineduom, napadač Širokog pada u šesnaestercu, ali sudija Petrović se nije oglasio.

Kuprešak lukavo pokušava u 76. minuti, ali ide lopta proed gola Trake, moglo je biti neugodno za Dobojlije. Nakon toga i pokušaj Chinedua u 76. minuti, blokirala je odbrana Sloge.

U 85. minuti Trako sjajno brani pokušaj Mišića, a u 92. minuti CHinedu pogađa prečku. U finišuutakmice Široki je pokušavao doći do gola, imao je posjed, prilike, ali gosti su uspjeli sačuvati prednost i doći do tri boda koja izabranike Vlade Jagodića barem za kratko lansiraju na četvrto mjesto na prvenstvenoj tabeli.

WWin liga, 22. kolo:

NK Široki Brijeg - FK Sloga Meridian 0:1 (/Vidić 55')

NK ŠIROKI BRIJEG: Bender, Pranjić, Mužek, Prusina, Mašić, Bagarić, Lukić, Mamić, Matić, Ćavar, Kuprešak.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK SLOGA MERIDIAN: Trako, Dadić, Omić, Redžić, Božičković, Karać, Perković, Popara, Grabež, Varga, Vidić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.