Poznati sastavi za duel u Čitluku
FOTO: K. Dedić

Široki Brijeg dočekuje Slogu Meridian

Poznati sastavi za duel u Čitluku

Haris Zilić

Ovaj vikend očekuju nas utakmice 22. kola WWin lige nakon kojeg ćemo znati i konačan plasman nakon dvokružnog sistema i 22 odigrana kola, a onda ćemo po završetku kola znati i parove trećeg dijela prvenstva, narednih 11 kola.

Fudbalski vikend u Bosni i Hercegovini od 13 sati otvaraju NK Široki Brijeg i FK Sloga Meridian Doboj, a zbog rekonstrukcije terena na Pecari ekipa Širokog Brijega domaće utakmice igra na stadionu "Bare" u Čitluku.

Susret pomenutih timova je i bitan oko borbe za eventualne pozicije koje vode u Evropu, gdje su oba tima matematički u finoj igri. Sloga je petoplasirana sa 32 boda, Široki Brijeg je sedmoplasirani sa 28 osvojenih bodova.

Velež na trećem mjestu ima 35 bodova, a četvrtoplasirano Sarajevo 33 boda i oni trenutno drže pozicije koje vode u Evropu naredne sezone tačnije u kvalifikacije za Konferencijsku ligu.

Treneri Širokog i Sloga, Dino Skender i Vlado Jagodić svjesni su važnosti duela, a odredili su i startne postave za današnji meč u Čitluku.

Oglasi

NK ŠIROKI BRIJEG: Bender, Pranjić, Mužek, Prusina, Mašić, Bagarić, Lukić, Mamić, Matić, Ćavar, Kuprešak.

FK SLOGA MERIDIAN: Trako, Dadić, Omić, Redžić, Božičković, Karać, Perković, Popara, Grabež, Varga, Vidić.

Glavni sudija utakmice je Dragan Petrović iz Banja Luke, pomoćnici su Aleksandar Smiljanić iz Laktaša i Jure Musa iz Čitluka.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Četvrti arbitar na utakmici je Mateo Musa iz Čitluka, delegat je Amir Hadžić iz Velike Kladuše, a posmatrač suđenja Vedran Zovko iz Mostara.

Nema sumnje da nas u Čitluku očekuje dobra utakmica, a obje ekipe naredne sedmice očekuju i revanš utakmice četvrtine finala Kupa Bosne i i Hercegovine, Široki Brijeg gostuje Veležu, a Sloga dočekuje Posušje.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi