Najviše golova u aktuelnoj sezoni

Top 20: Oni su trenutno najbolji golgeteri u Evropi

A. Haznadarević

Kao što to i obično biva, i ove sezone se pojavilo nekoliko novih imena igrača koji svojim golovima brzo osvajaju srca navijača. Istovremeno, neki od "starih majstora" i ove godine potvrđuju svoju klasu, iz meča u meč popravljajući ionako impresivne statistike. Na Starom kontinentu 20 napadača svojim izvedbama posebno privlači pažnju, te istovremeno svojim timovima pomažu da osvoje što veći broj bodova i primaknu se čelnim pozicijama na tabeli.

20. Bas Dost (Wolfsburg)

Malo je ko očekivao da ovaj igrač od početka sezone do danas može postići 13 pogodaka. Bas Dost igra fenomenalnu sezonu u dresu njemačkog Wolfsburga, pa ne treba čuditi to što veliki Bayern pokazuje ozbiljno interesovanje za njegov angažman.

19. Alexis Sanchez (Arsenal)

Kada jedan igrač prvi put zaigra u engleskoj Premier ligi, od njega se i ne očekuje tako brza prilagodba na čvršći stil igre i veliki broj golova. Bivši igrač Barcelone, a danas velika zvijezda Arsenala Alexis Sanchez premašio je sva očekivanja, zabivši već 13 golova od svog dolaska na Emirates.

18. Antoine Griezmann (Atletico Madrid)

Francuz Antoine Griezmann pravi fenomenalan posao u svojoj prvoj sezoni na Vicente Calderonu i španskoj Primeri. Do sada je već zabio 14 golova i jedan je od najboljih strijelaca lige, ali i u Evropi generalno.

17. Mauro Icardi (Inter Milan)

U Interu Roberta Mancinija koji i dalje igra jako razočaravajući fudbal, jedina svijetla tačka je mladi Argentinac Mauro Icardi koji je sa 15 golova Inter postavio u sredinu tabele Serie A. Kako igra daleko iznad prosjeka svog tima, nije ni čudo što postoji velika mogućnost da napusti klub na kraju sezone.

16. Jeremy Menez (AC Milan)

Nakon završetka epizode u redovima PSG-a, Menez je obukao dres Milana, gdje je odmah zabio 15 golova, pomogavši tako još jednom posrnulom italijanskom divu da bude barem ispred svog gradskog rivala.

15. Charlie Austin (Queens Park Rangers)

Korektno bi bilo priznati da bi bez Charlieja Austina QPR već bio jednom nogom van premierligaškog društva najboljih. On je zabio 15 golova i najveća je uzdanica Chrisa Ramseyja u borbi za spas od ispadanja u Championship.

14. Alberto Bueno (Rayo Vallecano)

Rayo Vallecano za svoju poziciju u sredini tabele Primere može biti zahvalan postignutim golovima Alberta Buena, koji je čak 15 puta tresao mreže protivnika. 

13. Carlos Tevez (Juventus)

Bez obzira na sve, Argentinac je i ove sezone dokazao da je veliki fudbalski majstor, a u Juventusu važi za najboljeg strijelca aktuelnog sastava. Postigao 16 golova, te i u Ligi prvaka pomogao timu da napravi proboj na kakav se godinama čekalo.

12. Carlos Bacca (Sevilla)

Prvo ime Andalužana svakako je ime Carlosa Bacce, koji je do sada zabio sjajnih 16 puta. Svom timu je pomogao i da napravi odlične nastupe u Evropa ligi, te da dođe do pozicija na tabeli koje iduće sezone vode u Ligu prvaka.

11. Andres-Pierre Gignac (Marseille)

Francuski strijelac je također do sada zabio 16 golova u sezoni, te nastavio održavati svoju reputaciju najvažnijeg igrača francuskog Marseillea.

10. Zlatan Ibrahimović (Paris Saint-Germain)

I ove sezone Ibrahimović pokazuje zašto je jedan od najvećih ikada. Jednostavno, treba pogledati unazad i razmisliti u kojoj to sezoni je Ibrahimović doživio znatniji pad forme. Svoj PSG predvodi sa 17 golova na kontu.

9. Sergio Aguero (Manchester City)

Argentinski majstor također ne doživljava veće oscilacije u formi, što je odlika koji imaju samo najbolji. Aguero je prvi strijelac Manchester Cityja sa 17 postignutih pogodaka.

8. Neymar (Barcelona)

Mlada zvijezda Barcelone Neymar, u potpunosti se uklapa u blještave nastupe svog tima u čijem dresu je već postigao 17 golova.

7. Arjen Robben (Bayern München)

Jedan od najboljih igrača današnjice i dalje igra na najvišem nivou, a to mu je od početka sezone do sada donijelo već 17 golova u dresu Bayerna. Povreda koju je zaradio u meču sa Borussijom Mönchengladbach, nažalost udaljit će ga sa terena na nešto duži period.

6. Harry Keane (Tottenham)

Velika zvijezda na pomolu, Tottenhamov Harry Keane, ove sezone je postao igrač koji uliva strah u kosti i najvećim protivnicima. Postigao je čak 19 golova i za to sve nagrađen sa prvim pozivom u nacionalni tim.

5. Diego Costa (Chelsea)

Bivši igrač Atletico Madrida u Chelsea se uklopio na nevjerovatan način, budući da je u svojoj prvoj sezoni na Stamford Bridgeu već do sada zabio 19 golova, što je dovoljno da bude daleko najefikasniji strijelac tima.

4. Alexander Meier (Eintracht Frankfurt)

Vezni je igrač koji se našao na ovoj listi praveći jednu od najvećih bundesligaških senzacija u kompletnoj sezoni. Tridesetdvogodišnji Alexander Meier je zabio 19 golova i doveo svoj tim nadomak pozicija koje vode u Evropu.

3. Alexandre Lacazette (Lyon)

Mladi francuski ofanzivac Alexandre Lacazette u aktuelnoj sezoni je izrastao u jednog od najzanimljivijih mladih igrača francuskog prvenstva, ali i mnogo šire. Ovaj 23-godišnjak predvodi svoj Lyon s čudesna 23 gola, s kojima je napravio pravu uzbunu među velikim i znatno bogatijim klubovima od svog aktuelnog.

2. Cristiano Ronaldo (Real Madrid)

Dok ga navijači sopstvenog kluba osporavaju zbog pada forme, aktuelni vlasnik Zlatne lopte Cristiano Ronaldo i dalje pogađa, a posljednji put mu je to uspjelo na El Clasicu. U sezoni je pogodio do sada već 31 put, što je i više nego dovoljno da se izdvoji od ostatka liste "običnih smrtnika", s obzirom na to da je od trećeplasiranog strijelca Evrope pobjegao na razliku od osam golova.

1. Lionel Messi (Barcelona)

Od službeno najboljeg na svijetu može biti bolji samo jedan - čovjek koji je klasa za sebe. Lionel Messi je nadmašio Ronaldov čudesni 31 pogodak, te sa jednim više predvodi cijelu listu najboljih strijelaca Evrope. Vjerovatno najbolji fudbaler svih vremena konstantno priređuje pravo uživanje gledaocima, bez obzira na to za koji klub da navijaju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.