Bogati šeik radi šta želi, a Anthony Joshua samo klima glavom - Sada je sve na Filipu Hrgoviću
Anthony Joshua čeka rivala (Foto: IMAGO/IMAGOSPORT / Pixsell)

AJ spreman za sve, ali ne bira on rivala

Bogati šeik radi šta želi, a Anthony Joshua samo klima glavom - Sada je sve na Filipu Hrgoviću

Midhat Šljivak

Nekadašnji šampion svijeta teške kategorije Anthony Joshua saopštio je danas kako se u ring vraća 20. ili 21. septembra na kultnom Wembleyu, a potencijalni rival mu je hrvatski bokser Filip Hrgović.

Anthony Joshua nalazi se u odličnoj seriji od četiri uzastopne pobjede i traži povratak na tron teške kategorije.

Posljednji meč kojeg je odradio 8. marta donio je brutalan nokaut nad Francisom Ngannouom, a novi meč bivši šampion planira za septembar. Izdvojio je listu od četiri potencijalna rivala, a datim se već zna.

Borba će se održati 20. ili 21. septembra na stadionu Wembley u Londonu, a protivnika će odabrati nakon duela Deontay Wilder - Zhilei Zhang, te Filip Hrgović - Daniel Dubois.

Saudijac Turki Alalshikh, koji je zadužen za organizovanje velikih borbi u njegovoj zemlji, proširio se i na Englesku, te će organizovati i ovu borbu, a Joshua prihvata svaki njegov savjet.

"Kad god mi kažu da je zakazan meč, ja ću biti spreman. Naredna borba je u Londonu, na stadionu Wembley", rekao je AJ i dodaje:

Oglasi

"Tako su mi rekli. Ako su tako rekli, ispunit će obećanje. Tako je bilo dosad. Wembley 20. ili 21. septembar.

Na pitanje ko će mu biti rival Joshua je odgovorio da se čeka 1. juni i velike borbe u Saudijskoj Arabiji.

"1. juna u Saudijskoj Arabiji dešava se veliki obračun. Imate borbe Filip Hrgović - Daniel Dubois i Zhilei Zhang - Deontay Wilder. Protivnik će biti onaj koji bude izgledao najbolje, ko bude pružio najbolji meč."

"Njegova ekselencija Turki Alalshikh mi je rekao da želi da se borim s onim koji tog dana bude najimpresivniji. Rekao je: 'U budućnosti želim da ljudi govore da si se borio s najboljim'. Odgovorio sam mu da je to ono što ja želim."

Oglasi

"Nakon tog razgovora vjerujem da ću se boriti s nekim od tih boraca. Njegova ekselencija želi najbolje borbe i ono što navijači žele. Znam da se radi na borbi s Tysonom Furyjem i on radi na tome."

"Fury ima obaveze s Usykom, pa ja moram ostati fokusiran i discipliniran kako bih došao do borbe s Furyjem.."

Ne bi Joshua imao ništa protiv ni da se suoči ni s Deontayem Wilderom čija je karijera u ogromnom padu, ali je još uvijek atraktivan udarač.

"Ako dobije meč, idemo. Ako bude izgledao dobro, zašto da ne. Svakom se desi loš meč. Nadam se da će i on i Zhang pokazati najbolje od sebe. Koga god njegova ekselencija odabere, ja sam spreman", rekao je Joshua.

Britanski bokser je u profesionalnoj karijeri na omjeru od 28 pobjeda (25 KO) i tri poraza. Gubio je dva puta od Oleksandera Usyka, te od Andyja Ruiza Juniora.

Top Komentari

Ss.ba
E cuj sada je do Hrgovica. A u tekstu pise da ce Joshua izabrati izmedju 4 borca. Zasto dizete toliko Hrgovica? Da je toliko dobar i atraktivan pjesice bi dosli po njega da se bori. A on do sad pobjedivao borce 40+,vecinom povratnike. Nije Hrgovic jos taj nivo bokserske kreme.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi