Skandal u Hrvatskoj - Vlasnik kluba slavio gol, pa se hvatao za međunožje i pokazivao 'bosanski grb'
FOTO: Davor Javorovic/Pixsell

Sve otkrio trener protivničke ekipe

Skandal u Hrvatskoj - Vlasnik kluba slavio gol, pa se hvatao za međunožje i pokazivao 'bosanski grb'

Esmer Oštraković

Fudbaleri Zrinjskog ostvarili su pobjedu u utakmici 27. kola SuperSport Prve nogometne lige sa 1:0 protiv BSK Bijelog Brda.

Jedini gol na utakmici postigao je Dominik Dogan u 72. minuti utakmice.

Nakon utakmice trener Bijelog Brda Denis Krstanović dao je jako zanimljivu izjavu. Prvo je govorio o utakmici.

"Čestitam momčadi Zrinskog na zasluženoj pobjedi. Sama utakmica je bila tvrda, nije se umiralo u ljepoti, a presudio je prvi strijelac lige svojom individualnom klasom. Čestitam i mojim momcima na čvrstoj, muškoj utakmici.

Šteta što u prvom poluvremenu nismo iskoristili nekoliko dobrih situacija za tranziciju gdje je samo jedan kvalitetniji dodir nudio situacije 1 na 1 s domaćim golmanom. Suđenje bez većih zamjerki. Ono na što se posebno moram osvrnuti je ponašanje čelnika Zrinskog gospodina Komaka", rekao je Krstanović.

Oglasi

Nakon toga dao je veoma zanimljivu izjavu o prvom čovjeku Zrinskog.

"Smatram potpuno neprimjerenim, nekulturnim i primitivnim slaviti gol svoje ekipe držeći se za međunožje i okretati se prema našoj klupi, pa još i dodatno pokazivati 'bosanski grb'. Takvo ponašanje ne priliči nikome, a pogotovo čelniku jednog kluba koji želi u 1. HNL i još to radi na kultnom mjestu kao što je Gradski vrt. Prostor za takvo ponašanje nalazi se u drugom vrtu, koji je također simbol našega grada, a koji se nalazi na lijevoj obali Drave, kada se prođe prostor gdje obitavaju žirafe, ljame i zatim dolazi prostor sa čovjekovim 'najbližim rođacima'.

Moram pohvaliti reakciju naše klupe koja je sve to ignorirala, ali smatram kako se ipak treba reagirati na ovakav način. Ne zanima me koliko novaca ili moći imaš, vjeruješ li iskreno ili vjeru i Boga izvrćeš ruglu, to je tvoja privatna stvar, ali u ophođenju prema drugima nekakav nivo poštovanja mora postojati. Mene, moj stožer i igrače ne zanimaju Šibenik i Zrinski, samo naši problemi i sljedeći protivnik, a Zrinski i Šibenik su zasluženo najbolji, pa tko će gore, riješite bez nas."

Nije se tu zaustavio trener ove ekipe.

"Degutantno je i bogohulno (toliko o vjeri znam), nakon stiskanja muda, istim tim rukama stiskati krunicu. A ako ste na taj način samo tražili da vam damo bananu, zaboravite sve napisano i oprostite, onda smo mi krivi što u "vrt" idemo praznih ruku.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Ništa od navedenog ne odnosi se na trenere, igrače (koji su ponašanjem na terenu i poslije utakmice 1. HNL) i ostatak ljudi oko kluba. Dočekani smo vrhunski, ugošćeni poslije utakmice i zahvaljujem se g. Kocuru i ostalim ljudima na tome. Svako dobro do kraja prvenstva."

Ostaje da vidimo da li će stići kakav odgovor na sve ovo iz Zrinskog.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi