Igrač Arsenala za 64 minute zabio čak sedam golova, navijači traže od Artete da zaigra za prvi tim
FOTO: Twitter

Šesnaestogodišnjak "prekucao" igricu

Igrač Arsenala za 64 minute zabio čak sedam golova, navijači traže od Artete da zaigra za prvi tim

Esmer Oštraković

Vjerovatno nikada niste čuli za Chido Obi-Martina, ali o radi se o momku o kojem priča javnost u Evropi. Naime, on je postigao sedam golova u pobjedu U-18 ekipe Arsenala protiv vršnjaka iz Norwicha.

On je već u novembru bio na svim naslovnim stranama kada je riječ o novinama u Engleskoj i to nakon što je postigao 10 golova na utakmici u-16 ekipe Arsenala protiv Liverpoola i njihove pobjede od 14:3.

U posljednjih sedam utakmica Obi-Martin je postigao čak 24 golova, što je nevjerovatna statistika kojoj me skrenuo pažnju na sebe.

Momak koji je rođen u Kopenhagenu igrao je za omladinski pogon ovog tima, a onda su ga zapazili skauti Arsenala koji su ga doveli u tim iz Londona.

Obi-Martin koji ima 16 godina već je imao priliku da trenira sa prvim timom Arsenala i jasno je da je na sebe skrenuo pažnju čak i Mikela Artete.

Oglasi

Nastupio je i u Premier ligi 2, a igrao je i u omladinskom izdanju Lige prvaka i očekuje se da će napraviti veliku karijeru.

Sada je ponovo dospio na naslovne strane u novinama, ali osim toga sportska javnost u Evropi bruji o njegovom novom podvigu.

On je za 64 minute utakmice postigao čak sedam golova na utakmici u-18 ekipa Arsenala protiv Norwicha.

Ako uzmemo u obzir da ima 17 godina i da je postigao 28 golova u posljednjih 16 utakmica jasno je da se radi o velikom talentu.

U posljednjih devet utakmica postigao je jedan po gol protiv Brightona, West Broma, te Aston Ville, po četiri protiv Crystal Palacea, te Fulhama, dva protiv Brightona u drugoj utakmici.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Naravno tu nije kraj jer je postigao pet golova protiv West Hama, te sedam protiv Norwicha. Sami protiv Fulhama u jednoj utakmici nije postigao gol kada je riječ o zadnih devet odigranih susreta.

Jasno je da Arsenal u svojim redovima ima sjajnog napadača koji bi u narednim sezonama mogao dobiti šansu i u prvoj ekipi jer sve više igrači sa 17-18 godina igraju za prvi tim.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi