Ancelotti prvo prevario sve igrače Reala, pa im rekao kako stoje stvari: "Ovako dečki, lagao sam..."

Kroos ispričao detalje

Ancelotti prvo prevario sve igrače Reala, pa im rekao kako stoje stvari: "Ovako dečki, lagao sam..."

Admin Čaušević

Ako neko zna kako kontrolisati svlačionicu to je definitivno Carlo Ancelotti. Zanimljive detalje o trofejnom Italijanu je prethodnih dana otkrio Toni Kroos. Mudri trener je itekako dobro znao šta radi.

Jedna od ključnih stvari u modernom fudbalu je znati reći prave riječi u pravom trenutku, odnosno motivisati ekipu jer kada nema motivacije onda nema ni rezultata.

Upravo to na idealan način radi Ancelotti. Spreman je čak i slagati svoje igrače samo kako bi ostvario konačni cilj, a to je osvojio trofej.

O Ancelottijevim potezima posljednjih sedmica govorio je Kroos i to sada kada je Real Madrid na korak od osvajanja prvenstva Španije po 36. put u klupskoj historiji.

"Ancelotti je u svlačionici rekao da će sve biti gotovo ako pobijedimo Mallorcu i liga će biti završena", započo je povratnik u reprezentaciju Njemačke te nastavio:

"Nakon Mallorce, je rekao: 'Dečki, lagao sam vam, ako pobijedimo sljedeći meč onda će biti gotovo". Poslije El Clasica rekao je: "Prije svega čestitke. Drugo, sve će biti gotovo kada pobijedimo Real Sociedad. Treće: Dva dana slobodno'."

Oglasi

Real Madrid ima 11 bodova prednosti nad Barcelonom poslije trijumfa u El Clasicu sa 3:2 i titula je praktično već sada u sefu.

Osim toga Kraljevi su u samoj završnici Lige prvaka. Eliminisali su odlični Manchester City, a u polufinalu ih čeka Bayern. 

Ancelotti je jedan od rijetkih trenera koji je dobio priliku da u dva navrata vodi Real Madrid gdje je svlačionica obično kao tempirana bomba zbog brojnih zvijezda.

Italijan nikada nije izgubio kontrolu ili povjerenje svojih igrača, dok je obično znao pronaći rješenje i za sve oni koji su bili nezadovoljni. 

Kakva trenerska veličina je Ancelotti dovoljno govori podatak da će otpisanom Kepi dati priliku u završnici sezone čisto iz znaka zahvalonosti što nije pravio probleme u svlačionici nakon što mu je saopšteno da neće biti otkupljen i da se vraća u Chelsea. 

Upravo takvim i sličnim potezima legendarni trener pridobija igrača zbog čega je jako cijenjen i poštovan.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti