Atraktivne i uspješne ljepše polovine igrača

I one su jednako slavne: Najpoznatije pratilje fudbalera

A. Haznadarević

Iako je najčešća kombinacija fudbalskih parova u kojima slavni igrači pored sebe imaju dame koje su naprosto atraktivne i ništa više, neke od njih se mogu i same pohvaliti sa svojim velikim uspjehom i ogromnom popularnošću nevezanom za to što su u vezi sa sportskom zvijezdom. Većina njih su modeli i druga poznata TV lica, a među njima se ovih deset dama posebno izdvaja.

10. Lena Gercke

Uspješna njemačka ljepotica Lena Gercke, u svojoj domovini je poznata kao model i TV voditeljica, a njeno lice i tijelo su u više navrata krasili naslovnice brojnih modnih magazina. Uz sve to, Lena je djevojka njemačkog reprezentativca i bivšeg igrača Real Madrida Samija Khedire, pa je to samo dodatni dio njene ionako velike popularnosti.

9. Federica Nargi

Osim što je poznata kao možda i najljepša pratila jednog slavnog fudbalera, Italijanka Federica Nargi je i jako uspješni model i lice koje se često pojavljuje na ekranima TV stanica u svojoj domovini. Učestvovala je u brojnim reality show emisijama, ali i TV serijama, dok joj je veza sa napadačem Milana na posudbi u Juventusu Alessandrom Matrijem, dodatno otvorila vrata svijeta šoubiznisa. 

8. Georgina Dorsett

Poznata engleska TV voditeljica Georgina Dorsett, također je lice koje su gledaoci mogli dobro upoznati kroz ulogu u seriji "The only way is essex". Ona je pratilja bivšeg igrača Manchester Uniteda Toma Cleverleyja, koji se nakon niza posudbi ovog ljeta skrasio u Evertonu.

7. Abbey Clancy

Kako se karijera visokom engleskom napadaču Peteru Crouchu bliži kraju, on sve češće biva prepoznat kao sretnik koji ima lijepu Abbey Clancy pokraj sebe. Ona je uspješni britanski model i TV voditeljica, te pored svega može biti ponosna na činjenicu što je atraktivnost uspjela sačuvati i nakon dva porođaja.

6. Coleen Rooney

Wayne Rooney jeste kapiten Engleske i možda i vjerovatno i najveća zvijezda engleskog fudbala, ali njegova lijepa supruga Coleen, čak i prije veze s njim je bila jako imućna i poznata. Lice je koje se često viđa na otočkim TV ekranima, a posebno je poznata po svom smislu za modu i stil.

5. Melissa Satta

Više nego atraktivna dama koja jednostavno ne može bez fudbalera, uz veze sa više njih, uporedo je razvijala i svoju karijeru, te se često pojavljivala na malim ekranima kao hostesa i TV voditeljica. Njen partner je jako uspješni napadač Kevin Prince Boateng.

4. Pilar Rubio

Popularna španska TV reporterka i voditeljica, već odavno je u centru pažnje u svojoj domovini, gdje važi za jednu od najljepših dama često viđenih u medijima. Njena veza sa sjajnim stoperom Real Madrida Sergijom Ramosom, samo je povećala njenu ionako veliku popularnost. Pored svega, Pilar Rubio je i majka 4-godišnjeg dječaka, kog je dobila sa Realovim asom 2011. godine.

3. Ilaria D'Amico

Čuvena italijanska TV voditeljica koja se posebno specijalizovala za emisije vezane za fudbal, svojevremeno je čak predstavljala prijetnju i Victoriji Beckham, koja je tada prekinula njen intervju sa Davidom, tadašnjim igračem AC Milana. Na ovu ljepoticu nije ostao imun ni legendarni Gianluigi Buffon, s kojim je u vezi.

2. Sara Carbonero

Španska novinarka Sara Carbonero, uprkos dugogodišnjoj vezi sa golmanskom legendom Ikerom Casillasom, još od 2000. godine radi kao novinarka, te je u svom poslu veoma uspješna. Trenutak koji je dodatno unaprijedio karijeru, bio je djelo njenog dragog, i to nakon što je pokušala uzeti njegovu izjavu nakon osvajanja titule prvaka svijeta. Iker je tada poljubio uživo u programu, javno obznanivši vezu s njom.

1. Shakira

Bez konkurencije, daleko najpoznatija partnerica jednog fudbalera. Štaviše, Shakira je bila daleko popularnija od svog izabranika, Barceloninog sjajnog stopera Gerarda Piquea, pa i danas uprkos njegovim silnim uspjesima, održava vjerovatno i veću popularnost u svijetu od njega. Slavna pjevačica, poznata i kao kantautorica, plesačica i model, očigledno je pronašla sreću pokraj stasitog fudbalera, s kim već ima i dvoje djece.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.