Željo slavio u Gabeli, a Ovčina poručuje: "Pokazali smo da smo prava klapa u teškim trenucima"
Foto/video: K. Dedić

Važna tri boda za goste u borbi za opstanak

Željo slavio u Gabeli, a Ovčina poručuje: "Pokazali smo da smo prava klapa u teškim trenucima"

Endin Čaušević

Željezničar je danas u gostima pobijedio GOŠK sa 2:1 i napravio ogroman korak u borbi za opstanak u WWin ligi Bosne i Hercegovine, a svoj komentar nakon meča dao je i Haris Ovčina.

GOŠK je veoma dobro ušao u današnju utakmicu i poveo je sa 1:0 već u šestoj minuti kada je Skorup zabio pogodak.

Međutim, nakon toga Željezničar je zaigrao ofanzivnije što se gostima iz Sarajeva itekako ostvarilo.

Gosti su se vratili u meč u 21. minuti kada je Sulejman Krpić uspio da pogodi mrežu GOŠK-a i poravna na 1:1.

Do potpunog preokreta Željezničar je stigao već u prvoj minuti drugog poluvremena. Ovaj put Amoah je promašio zicer, ali na svu sreću tu je bio Al Jaber koji pogađa za 1:2 i veliko slavlje gostujućih navijača.

Željo je uspio da zadrži svoju prednost do kraja utakmice i dođe do veoma važnih bodova u borbi za opstanak.

Oglasi

Nakon utakmice svoj komentar nakon utakmice za SportSport dao je Haris Ovčina koji je poručio da je ekipa Željezničara pokazala da je prava klapa.

"Sigurno teška utakmica. Pod imperativom pobjede bili smo i mi i GOŠK i vidjeli smo na tabeli koliko su ovi bodovi bitni. Na kraju smo pokazali karakter jer smo od rezultat gdje smo gubili 1:0 na kraju pobijedili. Pokazali smo da smo prava klapa u teškim trenucima jer je bio ogroman pritisak na nama i sigurno da sada idemo na Tuzla City puno pozitivniji", rekao je Ovčina.

U narednom kolu Željezničar dočekuje Tuzla City i u slučaju pobjede jasno je da bi situacija na Grbavici bila dosta mirnija što se tiče borbe za opstanak. Može li Željo riješiti opstanak u naredne dvije utakmice?

"Mislim da može već u narednom meču da dosta toga osigura jer igramo kući na Grbavici uz naše navijače koji su uvijek 12. igrač i nadam se da će nam i ovaj put dati podršku da ostvarimo pobjedu", dodao je igrač Plavih.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Željezničar je nakon pobjede u Gabeli stigao na osmu poziciju sa 33 boda i ima bod više od GOŠK-a koji je deveti, a šest više od Tuzla Cityja koji je na mjestu koje vodi u niži rang.

Već u narednom kolu na Grbavici se sastaju upravo Željezničar i Tuzla City, dok GOŠK očekuje teško gostovanje banjalučkom Borcu.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bit ce gusto bit ce 0:2
Vala ti nisi ni za juniore.
2 0
velez mo
Do kad ovaj Al Jaber ima ugovor sa Zeljom?
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi