Šok na Old Traffordu u 87. minuti, Ahmedhožić strijelac u teškom porazu protiv Newcastlea
Foto: AP Photo/Rui Vieira

Mečevi 35. kola Premiershipa

Šok na Old Traffordu u 87. minuti, Ahmedhožić strijelac u teškom porazu protiv Newcastlea

Endin Čaušević

Newcastle je danas na svom terenu deklasirao Sheffield United sa 5:1 iako su gosti poveli golom bh. reprezentativca Anela Ahmedhodžića. Također, Manchester United je ponovo razočarao svoje navijače jer je odigrao tek 1:1 protiv Burnleyja u meču 35. kola Premiershipa.

Sheffield United je odlično otvorio današnju utakmicu na St. James Parku i već u petoj minuti je poveo sa 1:0 kada je Anel Ahmedhodžić zatresao mrežu domaćih nakon centaršuta Hamera.

Međutim, Newcastle je nakon toga krenuo u totalnu ofanzivu i do kraja meča uspio je da dođe do preokreta i ubjedljive pobjede.

Domaći su poravnali na 1:1 u 26. minuti kada je pogodio Isak, dok je preokret donio Bruno Guimaraes početkom drugog poluvremena.

Na semaforu je 3:1 bilo u 61. minuti kada su domaći izborili penal, a svoj drugi pogodak na meču postigao je Isak. Samo četiri minuta kasnije bilo je 4:1 autogolom Osborna, a konačnih 5:1 postavio je Wilson.

Oglasi

Newcastle je s ova tri boda ostao u borbi za plasman u Evropu i sada je sedmi sa 53 boda i ima svega bod manje u odnosu na Manchester United koji je danas ponovo razočarao. S druge strane Sheffield United je zakucan za dno tabele sa svega 16 bodova i već jednom nogom je u Championshipu.

Manchester United je za razliku od Newcastlea danas razočarao svoje navijače jer je osvojio samo bod na Old Traffordu protiv Burnleyja.

Crveni đavoli su poveli u 79. minuti kada je Antony zabio gol za 1:0 i činilo se da je sve riješeno u tom meču, ali gosti su u posljednim minutama uspjeli da šokiraju domaće.

Burnley je u 87. minuti uspio da izbori penal, a pogodak s bijele tačke zabio je Amdouni za 1:1. United je pokušao u posljednjim minutama da dođe do gola, ali su gosti uspjeli nekako da se odbrane.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Umjesto da imaju tri boda sada United ima tek bod više u odnosu na Newcastle i čeka na svelika borba za šesto mjesto na tabeli koje vodi u Evropu, odnosno kvalifikacije za Konferencijsku ligu.

U istom derminu danas igrala su se još dva meča. Wolverhampton je uspio na svom terenu da pobijedi Luton sa 2:1, dok su Fulham i Crystal Palace podijelili bodove odigravši 1:1.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti