Jesmo li nekog zaboravili?

Ovo su najgora pojačanja u historiji Manchester Uniteda

Endin Čaušević

Mnogi evropski velikani poznati su po tome da su u svojoj historiji imali velikih promašaja što se tiče dovođenja novih igrača.

Iznimka nije ni najtrofejniji engleski klub Manchester United koji je u svojoj bogatoj historiji imao nekoliko "strašnih" promašaja što se tiče dovođenja pojačanja. Crveni đavoli su znali žestoko pogriješiti, a danas vjerovatno neki ne mogu da vjeruju ko je sve uspio da nosi dres Uniteda.

Odlučili smo napraviti listu od devet najgorih pojačanja Manchester Uniteda svih vremena, a na listi ima i nekoliko zaista zvučnih imena. Ipak, nisu uspjeli svi da se tako dobro uklope u igru ovog kluba, ali i život u Engleskoj.

9. Massimo Taibi

Massimo Taibi je italijanski golman koji je prije dolaska u Manchester United nastupao za Milan. TAibi je na Old Trafford stigao 1999. godine, ali se nije proslavio, te je ubrzo napustio klub.

Debitovao je protiv Liverpoola na Anfieldu i bio je igrač utakmice. Svi su očekivali da je pravo pojačanje, ali su se pravarili. Nakon toga primio je pet golova protiv Chelseaja, a bio je tragičar u meču sa Southamptonom (3:3).

8. Liam Miller

Miller je igrač za kojeg malo ko zna da je igrao za United, ali navijači ovog kluba smatraju ga kao veliki promašaj. On je dres Uniteda nosio od 2004. do 2006. godine i nakon toga karijeru je nastavio u Sjedinjenim Američkim Državama. Bio je veliki talenat, ali nikad nije opravdao očekivanja.

7. David Bellion

Bellion je u Manchester United stigao 2003. godine i zadržao se tri godina. Ipak, francuski fudbaler nije uspio da ostavi značajan trag. Navijači ga pamte po nevjerovatnoj brzini i to je sve. Klub je napustio 2006. godine.

6. Bebe

Bebe je portugalski fudbaler za kojeg su mnogi, pa i Alex Ferguson, smatrali da je novi Cristano Ronaldo. Portugalac je za sedam miliona stigao u United 2010. godine, ali se ispostavilo da je to veliki promašaj. Nakon mnogih posudbi napustio je ovaj klub četiri godine kasnije.

5. Marouane Fellaini

Navijači Manchester Uniteda smatraju da je Fellaini jedno od najvećih promašaja transfer politike kluba. Belgijanac je stigao 2013. godine na nagovor Davida Moyesa, ali se nije još uvijek dokazao. Iako je još uvijek član Uniteda mnogi s nestrpljenjem očekuju njegov odlazak koji bi se mogao desiti jako brzo.

4. Kleberson

Vjerovatno jedno od najvećih razočarenja navijača Manchester Uniteda. Kleberson je imao čast da bude prvi Brazilac koji je nosio dres Uniteda. To je trebao da bude Ronaldinho, ali na kraju su se odlučili za Klebersona i ispostavilo se napravili veliku grešku. Brazilac je stigao 2003. godine, ali je nakon samo dvije sezone napustio Old Trafford.

3. Eric Djemba-Djemba

Eric Djemba-Djemba se svijetu predstavio 2002. godine na Svjetskom prvenstvu kada je bio član reprezentacije Senegala. Nakon sjajnih nastupa u Japanu i Južnoj Koreji mnogi su bili oduševljeni ovim igračem. 2003. godine stigao je na Old Trafford, ali nikada nije opravdao očekivanja iako je bio ljubimac navijača.

Djemba-Djemba je United napustio 2005. godine, a trenutno nastupa u švicarskom niželigašu Vallorbe-Ballaiguesu.

2. Angel Di Maria

Vjerovatno jedno od najvećih pojačanja Manchester Uniteda u posljednjih nekoliok godina. Argentinac je stigao iz Real Madrida za 59 miliona funti, ali je nakon samo jedne sezone otišao u PSG. Di Maria se nikako nije uspio uklopiti u novi tim, te se ispostavilo da je to još jedan veliki promašao Uniteda.

1. Juan Sebastian Veron

Na prvoj poziciji najvećih promašaja Manchester Uniteda nalazi se još jedan argentinski fudbaler, Veron. Legendarni Argentinac u United je stigao 2001. godine kao veliko pojačanje za tada ogromnu sumu novca. Na početku epizode u Unitedu imao je dosta dobre partije, ali kasnije se jednostavno izgubio.

Veron se nije uspio adaptirati na život u Manchesteru, te taktiku koju od njega traži Ferguson. Argentinac je na Old Traffordu proveo samo dvije godine.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.