FK Rekreativo uz Mozzart do titule šampiona

 Vjetar u leđa ekipi sa stadiona Dr Nele Karajlić  

FK Rekreativo uz Mozzart do titule šampiona

Sponzorski tekst

Fudbal je zabava, fudbal je igra, fudbal je strast, fudbal je ljubav – pod ovom parolom su prije 15 godina entuzijasti iz Banjaluke osnovali Fudbalski klub Rekreativo. 

Pozicija na tabeli im nikada nije bila u prvom planu, već rekreacija i druženje. Ipak, rezultati su vremenom stigli, pa je harizmatična ekipa sa stadiona Dr Nele Karajlić iz naselja Česma postala još popularnija.

Podršku na putu novih uspjeha pružila im je kompanija Mozzart, a čim su potpisali sponzorski ugovor, postali su šampioni PFL Banja Luka za sezonu 2023/24.    Podršku kompanije Mozzart vidimo kao odličnu priliku za uspješnu saradnju i promociju našeg kluba i sporta.

Mozzart se opet dokazao kao društveno odgovorna  kompanije koja prepoznaje značaj ulaganja u sport, a nama kao klubu će ovo sponzorstvo mnogo olakšati ostvarenje naših ambicioznih planova – poručuje Miroslav Radić, predsjednik FK Rekreativo Banja Luka. 

Ekipa iz Česme okuplja 75 fudbalera, a seniorski tim je u novim Mozzart dresovima stigao do titule šampiona PFL Banja Luka za sezonu 2023/24, nakon što je u okviru 23. kola na svom terenu savladao Slogu sa sjajnih 4:1! Time su obezbijedili viši rang takmičenja za narednu sezonu u Regionalnoj ligi Zapad u kojoj su već nastupali dva puta.  Prve fudbalske korake u Rekreativu načinio je reprezentativac Srbije Srđan Babić, a za neka imena iz ove ekipe tek bi moglo da se čuje. 

Osim po sportskom duhu, ovaj banjalučki tim postao je poznat i izvan granica Srpske kada su stadion nazvali Dr Nele Karajlić, a čuvenog Nenada Jankovića imenovali za počasnog predsjednika. Ubrzo su uz njega navijači i članovi kluba postali proslavljani srpski režiser Emir Kusturica i kompletan bend "No Smoking orchestra", fudbalski selektor Bora Milutinović, čuveni Mesi, bivši holandski reprezentativac Ronald De Bur, rukometaš Nikola Karabatić, holandska fudbalska legenda Rud Gulit, kao i teniserka Jelena Janković… 

Ipak „svjetska slava“ nije ih promijenila, pa su ostali posvećeni svom klubu, naselju i gradu. Tako su, uz pomoć nadležnih, napravili dječije igralište u Česmi, a poznati su i po učešću u brojnim društveno odgovornim akcijama.  A kako se šampioni humanosti uvijek prepoznaju, misiju kluba prepoznala je i društveno odgovorna kompanija Mozzart, uz čiju podršku će nastaviti da nižu uspjehe.