Pandža najavio duel protiv Sarajeva: "Vjerujem u ove lavove"
FOTO: NK Široki Brijeg

Press konferencija NK ŠIroki Brijeg

Pandža najavio duel protiv Sarajeva: "Vjerujem u ove lavove"

Haris Zilić

NK Široki Brijeg sezonu u prvenstvu Bosne i Hercegovine okončat će ovaj vikend domaćom utakmicom protiv FK Sarajevo i to će biti posljednji meč za oba tima ove sezone.

Iako rezultatski utakmica nije značajna toliko, dueli Širokog i Sarajeva uvijek pobude interesoavnje, ali ponude i uzbuđenja.

Novi meč ova dva tima najavio je trener Širokog Brijega Boris Pandža na današnjoj press konferenciji za medije.

"Nadamo se kako će ovo biti posljednja utakmica u Čitluku i da od sljedeće sezone krećemo s utakmicama na našoj Pecari. Sarajevo je u dobrom ritmu u posljednje vrijeme, podigli su se i neće biti lako", reko je Pandža i nastavio:.

"Pranjić i Ćavar imaju crvene kartone iz prošle utakmice, Barišić ima tri žuta kartona, Chinedu ne trenira ovaj tjedan zbog problema ložom i što se tiče igračke križaljke opet smo u problemu. Međutim, nadam se kako ćemo sastaviti momčad za ovaj susret od naših mladih igrača i siguran sam da ćemo odigrati jednu dobru utakmicu protiv Sarajeva. Nemam straha od ničega, vjerujem u ove mlade lavove"-

Novinarima su se obratili i trojica debitanata iz prošle utakmice koji nisu krili zadovoljstvo.

Oglasi

"Poseban je osjećaj debitovati za Široki Brijeg i to je san mladog igrača. Jako sam sretan zbog prilike i zahvaljujem se treneru Pandži na ukazanom povjerenju", kazao je Marković koji je protiv Sloge počeo od prve minute, a onda svoje mjesto ustupio Josipu Jeliću koji je postao treći najmlađi debitant u historiji kluba sa Pecare.

"Ovo je bio moj dječački san i jako sam sretan zbog prvog nastupa. Poseban je osjećaj braniti boje svoga kluba i svoga grada. Bilo je stvarno nevjerojatno", rekao je Jelić.

Istoga je razmišljanja i Ivan Kraljević koji od ponedjeljka nosi epitet najmlađeg debitanta u klupskoj historiji.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Izvanredan osjećaj me preplavio kada sam ušao u igru. To je ostvarenje mog dječačkog sna. Vjerujem da je to san svakog dječaka iz ovog grada. Velika je čast postati najmlađi debitant u povijesti ovog kluba. Zahvalan sam treneru na prilici i nadam se da ću opravdati povjerenje", istaknuo je Kraljević.

Duel Širokog i Sarajeva igra se u nedjelju u Čitluku na stadionu "Bare" sa početkom 17 sati, a glavni sudija je Luka Bilbija iz Prijedora.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi