Svi žele vidjeti Messija: U Vancouveru prodali 54.000 ulaznica, pa saznali šta je Inter odlučio

Stižu na gostovanje bez najvećih zvijezda

Svi žele vidjeti Messija: U Vancouveru prodali 54.000 ulaznica, pa saznali šta je Inter odlučio

Endin Čaušević

Vancouver Whitecapsi i Inter iz Miamija prekosutra igraju utakmicu američkog MLS-a koju su navijači u Vancouveru s nestrpljenjem čekali, ali sada su saznali razočaravajuće vijesti koje su došle iz Miamija.

Utakmica između Vancouvera i Intera igra se u noći sa subote na nedjelju s početkom u 4:30 sati po našem vremenu, te se očekuje dosta uzbudljiv meč.

Naravno, ova utakmica u centru pažnje je zbog Lionela Messija koji je glavna tema gdje god se pojavi s ekipom Intera, te su u Vancouveru nestrpljivo čekali dolazak argentinskog reprezentativca na njihov stadion.

Vancouver je saopštio prije nekoliko dana da je njihov stadion rasprodan i da će na meču protiv Intera biti 54.000 navijača, ali sada su oni saznali loše vijesti.

Jasno je da su ulaznice rasprodane jer svi žele na sceni vidjeti Messija, Luisa Suareza i ostale zvijezde Intera, no to se neće desiti jer se najbolji igrači Intera neće pojaviti na meču u Vancouveru.

Inter je saopštio da Messi, Suarez i Sergio Busquets neće putovati na gostovanje u Vancouver što je žestoko razočaralo navijače Whitecapsa koji su u rekordnom roku pokupovali ulaznice za ovu utakmicu.

Oglasi

Ono što je zanimljivo jeste da Messi, Suarez i Busquets nemaju problema s povredama, te je to odluka stručnog štaba da najveće zvijezde Intera neće putovati za Vancouver.

Odlučeno je da oni ne idu za Vancouver koji je jedno od najdaljih gostovanja i najdužih putovanja u MLS-u. Inter ne želi da na taj način umara svoje najbolje igrače jer samo tri dana kasnije igraju novu utakmicu.

Naime, Inter samo tri dana kasnije dočekuje Atalantu što je jedan od derbija tog kola, a potoim ponovo nakon samo tri dana imaju meč i to protiv St. Louisa. Zbog toga je odlučeno da Messi, Suarez i Busquets ne idu u Vancouver što je navijače tog kluba žestoko razočaralo.

Inter je trenutno lider u Istočnoj konferenciji sa 31 bodom nakon 15 odigranih mečeva. S druge strane Vancouver je na sedmom mjestu Zapadne konferencije sa 19 bodova nakon 13 utakmica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi