Ljeto će biti spektakularno: Grealish bi mogao napraviti iznenađujuć, ali i transfer za pamćenje

Na meti njemačkog velikana

Ljeto će biti spektakularno: Grealish bi mogao napraviti iznenađujuć, ali i transfer za pamćenje

Endin Čaušević

Sezona u najjačim evropskim ligama nalazi se na samom izmaku, a špekulacije vezane za ljetni prelazni rok uveliko su krenule. Ovog jutra u centru pažnje našao se Jack Grealish jer mediji u Engleskoj pišu da se sprema neočekivan transfer zvijezde Manchester Cityja.

Sigurno je da će nam ljetni prelazni rok i ovog ljeta donijeti velika uzbuđenja i transfere za pamćenje, a špekulacije oko toga ko bi mogao promijeniti klub već su u veliko počele.

Tako se u centru pažnje prethodnih dana nalazi Manchester City jer je sigurno da će klub s Etihada i ovog ljeta biti aktivan na tržištu, te će Pep Guardiola kao i obično napraviti određene promjene u igračkom sastavu.

Prethodnih dana pojavile su se špekulacije da bi Ederson mogao nakon sedam godina da napusti Manchester City nakon nesuglasica s Guardiolom tokom meča protiv Tottenhama, te da Brazilac na stolu ima bogatu ponudu iz Saudijske Arabije.

No, pored Edersona mediji u Engleskoj jutros su objavili da bi Manchester City mogao da napusti i Jack Grealish koji u drugom dijelu sezone nije imao minutažu kao inače zbog čega nije krio svoje nezadovoljstvo.

Ovaj 28-godišnjak ne želi da sjedi na klupi što je jasno rekao i Guardioli, ali jasno je da pored žestoke konkurencije i ne može previše birati. Zbog toga su sve glasnije špekulacije oko Grealishevom nezadovoljstvu i namjeri da napusti City.

Oglasi

Engleski mediji pišu da bi Grealish mogao napraviti iznenađujući transfer i ovog ljeta potpisati za minhenski Bayern koji je navodno itekako zainteresovan za dovođenje engleskog reprezentativca.

Bavarci žele iduće sezone da se vrate na tron u Njemačkoj i svjesni su da će morati ovog ljeta potrošiti dosta novca na pojačanja. Grealish se nalazi na listi želja njemačkog velikana i navodno spremni su da za Engleza plate oko 100 miliona eura.

Očekuje se da Vincent Kompany bude izabran za novog trenera Bayerna u narednim danima, te navodno je Belgijanac veliki ljubitelj Grealisha i ne bi imao ništa protiv da ovaj fudbaler bude dio njegovog tima.

Grealishu se ne bi bilo toliko teško uklopiti u minhenski klub s obzirom da tu već ima Harryja Kanea s kojim je inače u odličnom odnosu. Sigurno je da se tu nešto dešava, a da li će Grealish zaista doći u Bayern ostaje nam da vidimo.

Također, u Minhenu spremaju velike promjene u igračkom kadru nakon razočaravajuće sezone, te će veliki broj prvotimaca biti na transfer listi.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Bild je objavio da bi Joshua Kimmich i Leon Goretzka mogli da napuste Allianz Arenu, a da su već "otpisani" Serge Gnabry i Kingsley Coman. Također, klub bi mogli da napuste Dayot Upamecano, Noussair Mazraoui i Alphonso Davies.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zamisli školuješ se otprilike 16 godina. I onda te u životu zadovolji, da budeš ispodprosječni novniarčić. Toliko trenera Bayerna, transfera, tačno bilo 0.01 % informacija. Tuga.
0 0
FCBFCBFCB
Tamam da se unisti na Oktoberfestu i okonca karijeru
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije